Soykırımcı İsrail ordusu Batı Şeria'nın birçok şehrine yönelik baskınlarını sürdürüyor

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail güçleri, Nablus'un güneyindeki Kusra kasabasına baskın düzenledi.

İsrail askerleri gerçek mühimmat, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Filistinli gruplarla İsrail askerleri arasında çatışmalar çıktı.

Ordu ayrıca Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarim kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında rastgele ateş açtı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre İsrail ordusu, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentine düzenlediği baskında bölge sakinlerine karşı gaz, ses bombası ve plastik mermi kullandı.

Filistin topraklarını gasp eden İsrailliler, Batı Ramallah'ta da Filistinlilerin tarım arazilerine ve tarım araçlarına saldırdı.

Silahlı kuvvetler daha sonra bölgeye baskın düzenleyerek, gaspçılara direnmeye çalışan Filistinlilere gerçek mühimmat ve zehirli göz yaşartıcı gaz sıktı.

İsrail ordusu ve İsrailli gaspçılar El Bira kentine baskın düzenledi.

Saldırıların sonuçlarına ilişkin henüz ölü veya yaralılara ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Batı Şeria'da İsrail zulmü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerleri ve İsraillilerin 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 620 Filistinli hayatını kaybetti, 5 binden fazla Filistinli ise yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir