Öğrenciler “gönül elçisi” Türkiye'ye teşekkür etti

Rusya Başkurdistan Cumhuriyeti'nden Çadlı doktora öğrencisi Moussa Koşuin, Azerbaycanlı doktora öğrencisi Nurana Aslanova ve doktora öğrencisi Aigul Akhmetshina, Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Yerleşkesi Türkiye Burslarından Yararlanan Uluslararası Öğrencilere Yönelik Garanti Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanlığı tarafından yurt dışındaki Türkler ve ilgili topluluklar tarafından organize ediliyor (YTB) ). Ayhan Şahenk Salonu'nda düzenlenen “13. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni” sonrasında duygularını paylaştı.

Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamak üzere olduğunu belirten Chadlı Söylein, 2014 yılında Türkiye'ye geldiğini, lisans ve yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye'nin sağladığı Türkçe burslarından yararlandığını söyledi. Doktora eğitimi için YTB'ye başvurdu.

Sharein, şunları söyledi: “YTB bize sadece akademik fırsatlar sunmakla kalmadı, sosyal ve mesleki hayatta da faydalanabileceğimiz fırsatlar sundu. Özellikle diplomasi akademisi ve çeşitli çalıştaylar düzenlendi, bunlar arasında. Eğitimin ötesinde çok değerli katkılardır.” dedi.

Ülkesinde akademisyen olarak görev yapmak istediğini belirten Koşuin, burada edindiği eğitim ve kültürün yanı sıra Türkiye'nin onları YTB bursu sayesinde dünyaya tanıttığını, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle güzel dostluklar kurduklarını söyledi. .

Sharei, “Onları ülkelerimize götüreceğiz. Biz de Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerimizde olacağız.” dedi.

Türkiye'deki olay ve gerçeklere farklı açılardan bakma fırsatı bulduklarını belirten Koşuin, “Bu bursu sağlayan Türkiye Bursları'na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bana yaşattıkları anılar ve verdikleri fırsatlar için Türkiye burslarına minnettarım.”

İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Bölümü mezunu Azerbaycanlı Aslanova ise şunları söyledi: “Türkiye'ye ilk geldiğim andan itibaren kendimi İstanbul'da hiç yabancı hissetmedim. Geriye dönüp kendime baktığımda çok daha iyi durumda olduğumu görüyorum. sahip olduğumdan daha fazla anılarım var.” her zaman hatırlayacağım beklentiler ve anılar.” dedi.

Edindiği tecrübe ve bilgi birikimiyle ülkesine döneceğini belirten Aslanova, Türkiye'nin kendilerine dünyanın dört bir yanından burs kazanan uluslararası öğrencilerle bir arada olma ve aynı zamanda farklılıkları görme fırsatı sunduğunu söyledi.

Aslanova, “Bu benim için büyük bir mutluluk. Bu yüzden bana yaşattıkları anılar için Türkiye'nin burslarına minnettarım.” dedi.

“Türkiye, buraya gelen her öğrencinin ikinci evi oldu”

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Bölümü mezunu Rusya Başkurdistanlı Akhmetshina, Türkiye'nin buraya gelen her öğrencinin ikinci evi haline geldiğini söyledi. Bana harika deneyimler kazandırdı ve harika fırsatlar verdi” dedi.

Türkiye'de farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerle tanıştıklarını vurgulayan Akhmetshina, şöyle konuştu: “Çok eğlendik, çok güzel anılar yaşadık, tüm öğrenciler adına çok teşekkür ederim. çok fazla. ” dedi.

Akhmetshina, kendisinin de Türkiye bursları kapsamında doktora bursu kazandığını ve eğitimine Türkiye'de devam edeceğini vurguladı.

“Burada okumak gerçekten çok güzel ve onur verici.” Ahmetşina şunları söyledi:

“Türkiye'den pek çok güzel anıyı yanımda götüreceğim. Buradaki hayatım bambaşka bir hayattı. Burası benim ikinci evim gibi oldu. Bu yüzden Türkiye'yi her zaman sıcaklık ve samimiyetle hatırlayacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir