Filistin, Refah'ın işgalinin önlenmesi için ABD'den “acil müdahale” istedi

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin başkanlığı, Refah şehrinin İsrail tarafından olası işgalini önlemek amacıyla yoğun diplomatik faaliyet yürütüyor.

Filistin Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Refah'ın işgali, daha önce bölgesel ve uluslararası silahlı olarak Refah işgalini durdurmak için uyardığımız katliam, kitlesel soykırım ve yerinden edilme girişimlerine 1,5 milyon Filistin vatandaşının maruz kalması anlamına geliyor. ABD başta olmak üzere güçler: “İçerdiği taraflarla yoğun temaslarımızı sürdürüyoruz.”

Açıklamada, “Amerikan yönetiminden tehlikeli yansımaları konusunda uyardığımız bu katliamın önlenmesi için acilen müdahale etmesini istiyoruz.” Söylendi.

İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre Refah'ın doğusunda tahliye edilecek bölgede 100 bine yakın Filistinli yaşıyordu.

İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısı düzenleyebileceği endişesi nedeniyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı.

İsrail ordusunun tahliye edilmesini istediği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Filistinlilerin tedavi için yurtdışına gitmek üzere Gazze'den Şeride'ye giriş yaptığı tek geçiş noktası olan Mısır sınırındaki Refah sınır kapısını da içeriyor. ve çeşitli amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir