“Türksat dünyanın en büyük halka açık bilişim şirketi olacak”

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türk Hava Yolları'nın (THY) iştiraki Turkish Cabin Interior Inc. ile Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen önde gelen havacılık fuarlarından AIX 2024 (Aircraft Interiors Expo)'da yer aldı. ). (TCI), Türksat ile AJet arasında uçak içi internet hizmetlerine ilişkin iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İmzalanan iş birliğini “çok önemli” olarak nitelendiren Yüksek, 3 Türk firmasının da yerli ve milli konsepti en üst seviyede tutan iş birliğine girdiğini belirterek, küresel şirketlerin yanı sıra “biz de buradayız” dedi.

Aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürü olan Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat'ın küresel internet hizmeti sunma konusunda kendisini göstereceğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu hizmeti daha küresel bir yapıda sunmak için Türksat'ın tüm yapılanmasını ve planlarını bu yönde yürütüyoruz. Bu hizmeti onlara hem anten tasarımları hem de modern internet hizmetleri sunarak sağlıyoruz.” “Bu yapıyı projelerle destekleyerek, donanım anlamında milliliği geliştirerek kalıcı ve sürdürülebilir hale getirin.” dedi.

Yüksek, Türksat'ın Türkiye için stratejik bir şirket olduğunu defalarca kanıtladığını belirterek, şirketin internet ve yayıncılık alanında hem askeri hem de sivil anlamda küresel bir oyuncu olduğunu vurguladı.


“Uydu yönetimi ile ilgili kavramları gençlerin erişebileceği noktaya getireceğiz”

Kemal Yüksek, uydu sektöründe uydu üretimi, hizmet sunumu ve yönetimi kavramlarının gençlerin ulaşabileceği noktaya getirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu kapsamda geçerli küresel sertifikaların üretilmesi konusunda çalışmalara başladık. Özellikle üniversitelerde veya Türksat bünyesinde uydu ile ilgili eğitimlerin gerçek kalitede içeriklerle verilebildiği bir platform. Çok yakında gençlerimizle paylaşacağız.” Dolayısıyla bilgi olmadan ilerleme ve teknoloji olmaz.” dedi.

Yerli üretim 6A uydusunun temmuz ayında uzaya fırlatılacağını belirten Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla 6A uydumuzu da filomuza katacağız. Bu da bizim için ezber bozan bir gelişme ama daha fazlası da olacak. Bu çerçevede tasarımlarımız, planlarımız ve sektördeki kabulümüz çok iyi seviyede. ” Elbette bunu Türkiye'de de daha büyük Türkiye vizyonu doğrultusunda yapacağız, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) da belirttiği gibi, “İnşallah hedeflere ulaşmada stratejik ve ticari bir şirket olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Hedeflerimize Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ulaşacağız.”


“İletişimin ve bilginin millileştirilmesi çok önemli”

Türksat Başkanı Yüksek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜBİTAK ve özel firmaların iş birliğiyle Türkiye'nin her türlü uyduyu hızla üretme kabiliyetine kavuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu bizim teknolojik bağımsızlığımız açısından çok kritikti. Özellikle iletişim ve bilginin millileştirilmesi çok önemli. Bunu Türksat'ta yapacağız. Türksat, kamu bilişim sektöründe dünyanın en büyük kamu bilişim şirketi olacak. ülkelere hem iletişim hem de kamu bilişim yazılımları ihraç ediyor.” “Türksat’ı çok yakında bu rolde görmeyi umuyoruz.”

Yüksek, gençlere temel eğitime odaklanmaları tavsiyesinde bulunarak şu ipuçlarını verdi:

“Sonuçta bilgi olmadan bilim olmaz. Teknolojide gerçekten fark yaratan bir şey yaparak dünya lideri olabilirsiniz. Bu bağlamda matematik, fizik, kimya, malzeme bilimi, genetik bilimlerine ağırlık vermelerini öneririm. , bunlar çok kritik teknolojiler. Mesela burada konuşulan basit dil Antenler Uydulardan düz antenlerle veri alınmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Şimdi bunu en çok Togg temel bilimlerinde görüyoruz. Bakalım Akıncı. Aynı şekilde kırmızı elma da bizim için çok önemli. onları gör.”


“Sorumluluğumuz nedir? Uydu teknolojilerini öğretmek”

Profesör. Dr. Kemal Yüksek, tüm bunların teknolojik bilgiyle mümkün olabileceğini kaydederek, gençlerin bu temel bilimlere yönelmesi gerektiğini, böylece farklı, benzersiz, öncü ürünler ortaya çıkarabileceklerini söyledi.

Bu noktada Türksat olarak görevlerine değinen Yüksek, şunları söyledi:

“Bizim sorumluluğumuz nedir? Uydu teknolojilerini öğretmek. Gençlere bu konudaki bilgi birikimini sağlamak. İnşallah 5-6 ay içinde bunu hem çok dilli olarak sağlayabilecek seviyeye getireceğiz. Üniversitelerimizden hem sanayiye hem de kalbimizdeki ülkelere tavsiyem özellikle gençlerimize: “Mutlaka bilime odaklansınlar, hangi konu üzerinde çalışırlarsa çalışsınlar, bizim bu alanda hakim teknolojiler üretmemiz mümkün değil. bu anlamda temel bilimlerde uzmanlık ve uzmanlık yoktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir