Karadeniz'in en soğuk deniz suyu Samsun'da bulunuyor

Tüm Türkiye'yi etkileyen sıcak hava dalgasına bir yenisi daha eklendi.

Sıcaklıklar birçok kıyıda deniz suyu sıcaklıklarının artmasına neden olsa da Samsun karasularındaki deniz suyu sıcaklıkları diğer illere göre hâlâ “soğuk” kabul ediliyor. Akdeniz, Marmara ve Ege'nin bazı kesimlerinde deniz suyu sıcaklığı mevsim ortalamalarının üzerinde seyrederken, Samsun'da deniz suyu sıcaklığı 19 derece ile Karadeniz'de en soğuk oluyor.

Karadeniz'in en soğuk deniz suyu Samsun'da bulunuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün deniz suyu sıcaklığı verilerine göre, 10 Haziran itibarıyla Karadeniz'e kıyısı olan illerde deniz suyu sıcaklığı Artvin'de 22 derece, Rize'de 22 derece, Trabzon'da 21 derece, Giresun'da 23 derece, Ordu'da 19 derece 22 derece, Samsun'da 19 derece, Sinop'ta 20 derece, Kastamonu'da 21 derece, Bartın'da 21 derece, Zonguldak'ta 23 derece, Zonguldak-İstanbul arası 21 derece, İstanbul'un batısı ve Kırklareli'de 26 derece. 24 derece olarak ölçüldü. Ülke genelinde en yüksek deniz suyu sıcaklığı 29 dereceyle Adana'da ölçülürken, İzmir, Antalya, Mersin, Muğla, İstanbul ve Balıkesir'de deniz suyu sıcaklığı 25 derecenin üzerine çıktı.



Uzmanlar, artmaya devam etmesi beklenen kavurucu sıcaklıkların, rüzgarın azalmasıyla birlikte deniz suyu sıcaklıklarının bir miktar yükselmesine neden olacağını söylüyor. Algılanan sıcaklığın 40 derecenin üzerinde olmasının beklendiği Samsun'da, deniz suyu sıcaklığının yükselerek çevredeki deniz suyu sıcaklığına yaklaşması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir