“Bu bayram Müslümanların üzüldüğü son bayram olsun”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kurban Bayramı namazını Bartın Şadırvan Camisi'nde kıldı. Namazın ardından cemaatle kutlama yapan Tunç, gazetecilere çikolata ikram etti.

Camiden çıkarken gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, Türk milletinin ve İslam aleminin bayramını kutlayarak, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bakan Tunç, sınırdaki sağlık çalışanları, askerler ve güvenlik güçlerinin yanı sıra kamu personeli ve özel sektörde çalışanlara da hayırlı olmasını dileyerek, şehit aileleri ve gazilerin Kurban Bayramını tebrik etti.

Bayramların kardeşlik ve dayanışmanın zirveye ulaştığı, paylaşımın arttığı günler olduğunu belirten Tunç, Kurban Bayramı'nın huzur ve sükunet getirmesini temenni etti.

Gazze ve Filistin nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini belirten Tunç, şöyle konuştu: “9 aydır devam eden bir katliam var. 37 binden fazla Filistinli şehit oldu. Maalesef İsrailli saldırganlar 16 binden fazla çocuğu öldürdü. 10 binden fazla kadın öldürüldü maalesef dünyanın gözü bunlar.” “Çocuk ve kadın katillerini durdurmak ne yazık ki mümkün olmadı. Mülteci kampları, ibadethaneler, cami ve kiliseler ayrım gözetmeksizin bombalandı, hastaneler bombalandı. Dünyanın gözü önünde soykırım işlenmeye devam ediyor.”

Tunç, 9 aydır insanlığı temsil eden ve bu sorunların çözümünden sorumlu uluslararası kuruluşların etkisiz olduğunun açıkça görüldüğünün altını çizdi.

Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail'e Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açıldığını hatırlatan Bakan Tunç, şöyle devam etti:

“İsrail hakkında dava açılmaya başlandı. İsrail'e Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle tedbir kararı verildi. Maalesef bu tedbir uygulanamadı. İsrail'in bu saldırıları durdurması yönünde bir mahkeme kararı var ama maalesef bu mahkeme kararı uygulanamıyor. Bu anlamda uygulanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de etkisiz olduğunu görüyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı soruşturma başlattı ve bu soruşturma kapsamında İsrailli yöneticiler hakkında tutuklama kararı talep etti. Maalesef bunun yaptırım gücünün olmadığını hepimiz üzüntüyle görüyoruz.”

“Bu bayram Müslümanların üzüldüğü son bayram olsun”

Filistin ve Gazze'deki katliamlarda uluslararası sistemin insanlığın sorunlarını çözemediğinin açıkça görüldüğünü vurgulayan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Dünya 5 kişiden büyüktür” dediğini, uluslararası sistem ve kuruluşların bu sorunun çözümü için olması gerektiğini söyledi. İnsanlığın sorunlarına çözüm, çözülemiyorsa işte çözüm. Bir sorun olduğunu ve uluslararası sistemin başta BM kürsüsü olmak üzere her platformda gözden geçirilmesi gerektiğini ve bunun olduğunu söyledi. Gazze ve Filistin'de akan kanın durdurulması için İtalya'daki G7 zirvesinde liderlerle görüşmelerde bulunuldu.

Tunç, Türkiye'nin Gazze'de akan kanı durdurmak için 9 aydır en güçlü mücadelesini sürdürdüğünü ve Filistinlilere insani yardım desteğini hiçbir zaman esirgemediğini söyledi.

[Fotoğraf: AA]

Dünyanın her yerinde insan haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Bugün maalesef 'insan hakları' diye bağıran, 'çocuk ve kadın hakları' diyen uluslararası kuruluşların, konu Filistin ve Gazze olduğunda nasıl çifte standart uyguladığını maalesef hepimiz üzüntüyle görüyoruz. Türkiye olarak insan haklarını, haklarını, haklarını savunmaya devam ediyoruz. Dünyada eşitlik ve adalet.” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunu yapmaya devam edeceğiz. Dileğimiz akan kanın bir an önce durması ve çocuk katillerinin adalete teslim edilerek cezalandırılmasıdır. Bu, er ya da geç İslam alemi ve Müslümanlar için bir ızdırap kaynağı olacaktır. “Bu onun acı çektiği, üzüntü duyduğu son bayram olsun. Tek temennimiz budur. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir