ABD: İsrail'in ele geçirdiği Filistin paraları derhal iade edilmeli

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in el konulduğunu açıkladığı Filistinlilere ait paralara ilişkin Miller, şunları söyledi: “Bu paraların Filistin halkına ait olduğunu İsrail hükümetine açıkça ifade ettik. Bunların derhal Filistin yönetimine devredilmesi gerekiyor. ” dedi.

“Filistin halkının kendi fonlarına erişme ve kendi hükümetlerini finanse etme becerisine sahip olması önemlidir.” Miller, Smotrich'in kararının “olağanüstü derecede yanlış” olduğunu belirterek şunları söyledi:

Matthew Miller, böyle bir kararın sadece Filistin halkına değil, “İsrail'in çıkarlarına da” zarar verdiğini savundu.

“Filistin Yönetimi, Batı Şeria'da huzur ve istikrarı korumak için yıllar boyunca ve özellikle 7 Ekim'den bu yana inanılmaz derecede sıkı çalıştı ve İsrail hükümetinin bu tür eylemleri Batı Şeria'yı istikrarsızlaştıracak ve İsrail'in güvenliğine zarar verecektir.” Miller dedi. “Daha fazla zarara yol açma riski var.” dedi.

11 Haziran'da aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail'in Filistin hükümeti adına topladığı vergi fonundan 130 milyon şekel (yaklaşık 35 milyon dolar) kesinti yapılmasını ve bu paranın İsrailli kadınların muhtemelen öldürüldüğü ailelere aktarılmasını emretti. saldırılar. Filistinliler tarafından gerçekleştirildi.

İsrail'in Cenin saldırılarını yorumladı

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampına yönelik devam eden baskınlarıyla ilgili AA'nın sorularını yanıtlayan Miller, “İsrail'in askeri operasyonlarını uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde yürütmesi gerekiyor.”

Sözcü Miller, “İsrail'in elbette meşru terörle mücadele faaliyetleri yürütme hakkı var, ancak bunu uluslararası insancıl hukuka uygun olarak sivillere verilen zararı en aza indirecek şekilde yapması gerekiyor” dedi. dedi.

Sabah İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampına baskın düzenleyerek kampı kuşattı ve El Halil kenti yakınlarındaki Umm Kissa köyünde bir Filistinlinin evini yok etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerlerinin ve İsraillilerin saldırılarında 543 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir