Adıyamanlı meslektaşlarına polis ateş açtı: 2 polis şehit oldu

Altınşehir şehidi Ahmet Yıldırım karakolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, karakola gelen SUŞ polisi, karakol şefi Başkomiser K.Ü. ve asayiş timleri amiri G.Ö.'ye ateş açarak ağır yaraladı. onun hizmet tabancası.

Kapa çeneni. Karakolda görev yapan polis memurları tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Kazanın ardından polis merkezine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı polis ekipleri, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Karakol şefi Başkomiser K.Ü. ve ekip lideri G.Ö. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Saldırının faili SUŞ.'nin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Polis merkezinde soruşturmalar devam ediyor.


Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, saat 20.15 sıralarında Adıyaman Altınşehir polis karakolunda görev yapan SUŞ polisinin, karakol amiri K.Ü.'yü vurduğunu söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ise ekip lideri G.Ö.'yü yaraladıklarını belirtti.

Kazanın faili SUS'un etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, şöyle konuştu: “Ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen polis karakol şefimiz K.Ü. ve tim komutanımız G.Ö. ne yazık ki yaralıdır. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldular. Kazada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” “Bu konuda kederli ailelerimize Allah'tan rahmet, sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Adıyaman Valisi Osman Varol, yaptığı açıklamada, bir polis memurunun iki meslektaşına beylik tabancasıyla ateş açtığını belirterek, şunları söyledi:

“Emniyet Başkomiserimiz ve ekiplerimizin Başkomiseri derhal hastaneye kaldırıldı. Tüm acil müdahaleler yapıldı ve ne yazık ki ikisi de kurtarılamadı ve saldırıyı gerçekleştiren polis memuru dahi şehit oldu. Yaralı olarak etkisiz hale getirildi, hastanede gözetim altında ve bunun dışında “başka bir yaralanması yok”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir