Almanya, İsrail'in Refah'taki katliamını 'hata' olarak nitelendirdi

Hebestreit, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in dün Gazze mülteci kampını bombalayarak uluslararası hukuku ihlal edip etmediği sorusuna yanıt verdi.

Böyle bir sonuca varırken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Hebestreit, İsrail savcılığının saldırıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini ve konunun incelendiğini kaydetti.

“Her halükarda bir hata yapıldı, bunu zaten söyleyebiliriz.” Hebestreit, Almanya Şansölye Yardımcısı Robert Habeck, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Başbakan Olaf Scholz'un defalarca İsrail'in Hamas'a karşı savunmasında uluslararası hukuka saygı duyması gerektiğini söylediğini söyledi.

Böyle bir suçun işlendiğine dair deliller ortaya çıktığında Alman hükümetinin kendisini kesin olarak mahkum edeceğini belirten Hebestreit, şöyle konuştu: “Uluslararası hukuka göre savaş suçu olup olmadığı 'kazayı' tam olarak anlayan hukukçulara bırakılması gereken bir sorudur. dedi.

Hebestreit, şöyle konuştu: “Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararlarının bağlayıcı olduğunu söylediniz. UAD, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurması gerektiğine karar verdi. Siz bu kararı destekliyor musunuz ve İsrail'e de bu yönde soruyor musunuz?” Almanya Başbakanı Scholz'un İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu'nun da hazır bulunduğu Kudüs'teki toplantıda Refah'a yönelik büyük bir saldırı yapılmasına karşı uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Bunun halen geçerli olduğunu belirten Alman hükümet sözcüsü, “Bu talebimizi defalarca tekrarladık. Uygulayacağız.” dedi.

Hebestreit ayrıca İsrail'in uluslararası hukuka göre kendisini savunma hakkına sahip olduğunu savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir