Borsa Haftaya Düşüşle Başladı – Son Haberler

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 6,55 puan ve yüzde 0,06 azalışla 10.132,42 puana geriledi.

Bankacılık endeksi %0,20, holding endeksi ise %0,17 azaldı. Sektör endekslerinde en çok kazanan yüzde 2 ile madencilik olurken, en çok kaybeden ise yüzde 0,92 ile ormancılık kağıt basımı oldu.

Cuma günü satış eğilimine giren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,37 kayıpla 10.138,97 puandan tamamladı.

Analistler, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından hafta sonu yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçim sonuçları ve bu hafta ABD Merkez Bankası Fed'in (Fed) sonuçlarıyla küresel borsaların haftaya olumsuz bir notla başladığını söyledi. ) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ), faiz oranı kararlarının yatırımcıların odak noktası haline geldiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise tasarruf önlemlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ni somut bir projeyle destekleyeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Verimliliğin garanti altına alınması amacıyla yapay zeka destekli ileri muhasebe ve analiz projesini hayata geçireceğiz. Erken uyarı sistemiyle kamu harcamalarında kalite, hız ve tasarruf sağlanacak” dedi.

Bugün ülkede sanayi üretimi, ödemeler dengesi ve işsizlik oranı verileri ile yurt dışı Sentix Euro Bölgesi yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 10.100 ve 10.000 puanın destek, 10.200 ve 10.300 puanlarının ise destek olduğunu kaydetti. seviyeler dirençtir.

Ekonomistler cari açığın nisan ayında 6 milyar dolar yani 132,4 milyon dolar açık verdiğini tahmin ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir