Denizli’de dolandırıcılık operasyonuna karışan 2 kişi tutuklandı

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle bağışlanan parayı geri alamayanların talebi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Eş zamanlı polis operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yurt dışında olduğu belirlendi.

Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet cep telefonu, 5 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet tablet, 4 adet flash bellek ve 2 adet harici hard disk ele geçirildi.

Şüpheliler, hisse senedi ve diğer finansal araçlarla hisse senedi ve diğer finansal araçlara yatırım yaparak, 2020-2023 yılları arasında Türkiye’de ve yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarına ve yabancılara yüksek kazanç sözü verdi. Türkiye, Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda’da ikamet eden 48 kişiye ise bonservis bedeli verildi. toplam 2 milyon 109 bin 272 euro. 600 bin lira ve 80 bin İsviçre frangı topladıkları, parayı iade etmedikleri takdirde haksız kazanç elde edecekleri iddia ediliyor.

İşlemlerin sonunda adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir