Filistinli gruplar Gazze'de askeri araçları ve İsrail ordusunun toplanma bölgelerini hedef aldı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyes konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalara göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, kuzeyi güneyden ayıran Netzarim koridorunda konumlanan İsrail askerleri hedef alındı ​​ve komuta merkezi havan toplarıyla bombalandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) silahlı kanadı “Ebu Ali Mustafa Tugayları”nın da katılımıyla Nahal Oz askeri kampındaki karargah roketlerle vuruldu.

Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva mahallesinde İsrail güçlerine ait iki askeri araç havaya uçuruldu. İsrail güçlerinin aynı mahallede toplandığı bölge de havan atışlarıyla vuruldu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk ve 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 193 Filistinli öldü, 87 bin 903 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir