İrlanda Dışişleri Bakanı: Uluslararası Adalet Divanı'nın kararları hukuken bağlayıcıdır ve bunlara uyulmalıdır

Martin, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e karşı aldığı yeni ihtiyati kararları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Mahkemenin acil insani ihtiyaçlar ve hizmetler için Refah sınır kapısını açma kararını ve uluslararası toplumun Refah'a saldırmama çağrısını hatırlatan Martin, şunları söyledi: “İsrail bu talepleri görmezden gelmeyi seçti ancak UAD'nin emirlerini göz ardı edemez. Bunlar Kararlar yasal olarak bağlayıcıdır ve bunlara uyulmalıdır.' dedi.

Martin, tüm taraflara ateşkesin sağlanması, mahkumların serbest bırakılması ve insani yardımın Gazze'ye serbestçe girebilmesi için çabalarını hızlandırmaları çağrısında bulundu.

“İki devletli çözümün hayata geçirilmesi için somut ve geri dönülemez adımlar atmanın zamanı geldi.” Martin, Avrupalı ​​ve Arap mevkidaşlarıyla önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmelerin odak noktasının bu konu olacağını söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması, insani yardımları engellememesi ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin İsrail'in suçlarını araştırmak üzere Gazze'ye girmesine izin vermesi gerektiğine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir