İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda rekor kapanış – Son Dakika Haberleri

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 281,03 puan artarken, toplam işlem hacmi 103,9 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi %4,58, holding endeksi ise %2,58 arttı. Sektörel endeksler arasında en karlı sektör bankacılık sektörü olurken, en fazla kaybeden sektör ise %2,21 ile spor oldu.

Gün boyu olumlu bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, bankacılık hisselerinin öncülüğünde kapanış rekorunu aşarak 11.024,33 puana ulaştı.

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre ABD'de tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) haziran ayında aylık %0,1 düşerken, yıllık bazda piyasa beklentilerinin altında %3 arttı. .

TÜFE, Mayıs 2020'den bu yana ilk kez aylık bazda düşüş yaşasa da yıllık bazda Haziran 2023'ten bu yana en düşük artışını kaydetti.

Analistler, ABD'de tüketici fiyatlarının artış beklentilerinin aksine aylık bazda düşmesinin ve yıllık enflasyonun yılın en düşük seviyesine gerilemesinin enflasyondaki düşüş eğiliminin yeniden rayına girdiği görüşünü güçlendirdiğini ve beklentileri artırdığını ifade etti. Fed'in (Fed) yakında faiz indirimine başlayacağını söyledi.

Verilere göre para piyasası fiyatlarında Fed'in Eylül ayında ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 70'ten yüzde 85'e yükseldi.

Analistler, yarın ABD'de ülkenin ödemeler dengesi, üretici fiyat endeksi (ÜFE) ve Michigan Üniversitesi'nin tüketici güven endeksinin, Japonya'da sanayi üretiminin ve Çin'de yurt dışı ticaret dengesinin yurt dışında öne çıkacağını söyledi. Teknik olarak, BIST 100 endeksi 11.100'dedir ve 11.200 puanın direnç ve 10.900 ve 10.800 seviyenin destek olduğunu belirtmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir