Japonya NATO ile daha geniş güvenlik işbirliğini hedefliyor

Başbakan Kishida, ABD'de katıldığı NATO Liderler Zirvesi'nin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Japon lider, burada yaptığı açıklamada, ülkesinin Avrupa-Atlantik bölgesine odaklı askeri ittifak olan NATO ile daha geniş bir güvenlik işbirliğine ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Kishida, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerinin (MSDF) Avrupa-Atlantik bölgesinde NATO birlikleriyle ortak bir tatbikat düzenleyeceğini söyledi.

Japonya ve NATO'nun “hassas istihbarat paylaşım prosedürlerini güçlendireceğini” belirten Kishida, şunları söyledi: “Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenlik ortamları artık birbirinden ayrılamaz.” dedi.

Kishida, dezenformasyonla mücadelede NATO ile daha geniş işbirliği planladıklarını belirterek, ülkesinin NATO'ya bağlı bir araştırma tesisine uzman göndereceğini söyledi.

Ülkesinin Mart 2025 sonuna kadar NATO üyelerinin katılımıyla uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacağını belirten Kishida, Japonya'nın siber saldırılarla mücadele yeteneğini güçlendirmek için NATO liderliğindeki tatbikatlara katılacağını açıkladı.

Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Avustralya'nın liderleri 9-11 Temmuz tarihleri ​​arasında Washington'da düzenlenen NATO liderler zirvesine davet edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir