Kilis'te her 5 kişiye bir motosiklet düşüyor

2023 yılında nüfusu 155 bin 179 kişiye ulaşan Kilis'te, İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre trafiğe kayıtlı 34 bin 306 motosiklet ve 12 bin 805 otomobil bulunuyor.

Motosiklet sayısının neredeyse otomobillerin 3 katı olduğu şehirde ortalama her 5 kişiye 1 motosiklet, her 12 kişiye ise 1 otomobil düşüyor.

Kilis Motor Sporları ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet İlyas Yıldırım, kentte mesafelerin kısa olması, arazinin düz olması ve hava şartlarının uygun olması nedeniyle motosikletlere olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Yıldırım, kentte çocukluğundan beri motosiklet sevgisinin hakim olduğunu, reşit olan her gencin motosiklet almayı hayal ettiğini söyledi.

Motosikletlerin bakım ve yakıt maliyetlerinin düşük olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Motosiklet bizim adeta üçüncü ayağımız. Hatta 50 metre uzakta alışverişe bile motosikletle çıkıyoruz bu durumda motosiklet Kilis için bir yaşam tarzı haline geliyor” dedi. dedi.

Kadınlar arasında motosiklet kullanımının yaygınlaştığını belirten Yıldırım, “Kilis'te kadınların motosiklet kullanması eskiden garip karşılanırdı ama artık böyle bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla kadın motosikletçiler gün geçtikçe artıyor.” dedi.


Park kolaylığı açısından da tercih edilmektedir.

50 yıldır motosiklet kullandığını belirten Süleyman Kaya, Kilis'te sokakların dar olması nedeniyle park sorunu yaşandığını, bu nedenle motosikletlerin tercih edildiğini söyledi.

Tüm işlerini motosiklet üzerinde yapabildiklerini belirten Kaya, bu aracın kendileri için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Mahli Eşki ayrıca motosikletin pratik ve kullanımının kolay olduğunu söyledi. Eşki, kentte toplu taşıma kültürünün çok fazla olmadığını, insanların genelde motosiklet kullandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir