Kullanıcılar hayal kırıklığına uğradı! Uzun pil ömrü iddialarıyla tanıtılmıştı, en büyük şikayet ise pilin çabuk bitmesiydi.

Apple’ın son cihazı iPhone 16, geliştirilmiş özellikleri ve uzun pil ömrü vaadiyle tanıtıldı. Ancak birçok kullanıcı bu beklentilerin karşılanmadığını söylüyor. Cihazın sahipleri, bekleme modunda bile pilin çabuk bitmesinden şikayetçi. Şikayet siteleri memnun olmayan kullanıcıların yorumlarıyla dolup taşıyor.

APPLE AÇIKLAMALARI VE GERÇEKLER

Apple, daha verimli 3nm A18/Pro çip ve daha büyük pil sayesinde iPhone 16 serisinin önceki modellere göre daha uzun bir kullanım ömrü sunacağını söyledi. iPhone 16 Pro modellerinin pil performansının çok daha iyi olacağına dikkat çekildi. Ancak kullanıcılar bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve pil performansının hayal kırıklığı yarattığını söylüyor.

iStock-1488572504

ŞİKAYETLER ARTIYOR

MacRumors, Reddit ve Apple destek forumlarında kullanıcılar, cihazlarının bekleme modunda bile pilinin hızla tükendiğini bildiriyor. Bazı kullanıcılar, telefonu kullanmadıkları zamanlarda bile pilin çabuk bitmesinden şikayetçiydi.
Bir kullanıcı, “Telefonum 16 Pro Max’i çıktığı gün satın aldım. Başlangıçta arka planda çalışan güncellemelerin pili ve termal performansı etkilediği yazıyordu ancak uyarı ortadan kalktıktan sonra pilimin çabuk bittiğini fark ettim, diye yorum yaptı.

iStock-1698903380

GÜNCELLEME SORUNLARI VAR

Bazı kullanıcılar aşırı pil tüketiminin iOS 18.0.1 güncellemesiyle başladığını söylerken bazıları da bu sorunları ilk günden beri yaşadıklarını söylüyor. İddiaya göre iPhone 16’daki pil sorunları, iOS’taki bir hatadan kaynaklanıyor olabilir. Eğer bu doğruysa, kullanıcıların düzeltmeyi bulmak için Apple’ın bir sonraki yazılım güncellemesini beklemesi gerekecek.

iStock-2166644270

BETA SÜRÜM İLE ÇÖZÜM ARIYORUZ

Bazı kullanıcılar iOS 18.1 beta sürümünün yüklenmesiyle pil sorunlarının azaldığını söylüyor. Kullanıcılar yeni güncellemeleri bekleyerek sorunlarının çözüleceğini umuyor.

iStock-1402095562

Apple, kullanıcıların yaşadığı bu sorunlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yayınlamadı.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir