Kuzey Kore, Güney Kore'nin askeri tatbikatına gerçek mühimmat kullanarak tepki verdi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre Kim Yo-jong, “provokasyonların devam etmesi” halinde Pyongyang'ın “askeri önlemler” alacağı konusunda uyardı.

Seul'ü son dönemde sınır bölgelerinde gerçek mühimmatla askeri tatbikatlar düzenleyerek “gerginliği artırmakla” suçlayan Kim, şunları söyledi: “Asıl soru, düşmanın sınıra yakın bir bölgede neden bu tür savaş tatbikatlarına başladığıdır. Bu bir intihardır.” histeriye kapılır ve bunun için korkunç bir felakete katlanmak zorunda kalır. “Kalacak.” Dedi.

Kim, Güney Kore hükümetinin gerilimi artırarak “iç siyasi krizi” önlemek istediğini belirterek, şöyle konuştu: “Egemenliğimizi ihlal ettiklerini ve savaş ilanına eşdeğer eylemlerde bulunduklarını değerlendirirsek, silahlı kuvvetlerimiz kendilerine verilen yetkileri derhal yerine getirecektir. Anayasamıza göre.” dedi.

Öte yandan Güney Kore Savunma Bakanlığı, program kapsamında söz konusu bölgede canlı mühimmat tatbikatlarının devam edeceğini duyurdu.

Güney Kore, hükümetin 2018'de imzalanan ve askeri gerilimi azaltmayı amaçlayan Koreler arası anlaşmayı askıya almasının ardından 2 Temmuz'da Kuzey Kore sınırına yakın bir atış poligonunda ilk kez canlı mühimmat tatbikatı gerçekleştirdi.

26 Haziran'da Güney Kore Donanması denizcileri, 7 yıl aradan sonra ilk kez Kuzey Kore sınırına yakın adalarda gerçek mühimmat tatbikatı düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir