Mısır medyası: Gazze'de ateşkes müzakereleri bugün tamamlanacak

Mısır'daki “Al-Kahire el-İkhbariyah” televizyon programının üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde konuyla ilgili bir açıklamaya yer verildi.

Habere göre ismi açıklanmayan yetkili, Kahire'de taraflar arasındaki müzakerelerin bugün sonuçlanacağını söyledi.

Refah'ta gerilimin tırmanma tehlikesi konusunda İsrail'i bilgilendirdiğini iddia eden kaynak, Mısır'ın her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi.

Mısır televizyonu El-Kahire el-İhbariye'nin dünkü üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Kahire'deki müzakerelere Hamas, Katar ve ABD'den heyetlerin katıldığı belirtildi.

Haberlerde Katar ve ABD heyetlerinin Mısır ve Hamas güvenlik heyetleriyle görüşmelerine devam ettiği ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlama çabalarını sürdürdüğü belirtildi.


Hamas ateşkes teklifini onayladı

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamaları yönünde bilgi verdi.

Hamas'ın Katar ve Mısır'ın öne sürdüğü “ateşkes önerilerini” onayladığını açıklamasının ardından İsrail savaş kabinesi Refah'a yönelik saldırılara devam etme kararı aldı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bu sabah Mısır'ın kara saldırısıyla sınır kapısının Gazze tarafını işgal ettiğini duyurmuştu. Gazze'nin Refah bölgesinde.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk ve 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 789 Filistinli öldürüldü, 78 bin 204 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir