Necla Güngör Kırağası’ndan Galatasaray açıklaması: “Onlarla gurur duyuyoruz” – Son Dakika Spor Haberleri

A Milli Kadın Futbol Takımımız, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. Tur play-off’ları için geçerli olan Ukrayna ile oynayacağı karşılaşma öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde düzenlenen basın gününe milli takım antrenörü Necla Güngör Kırağası ve oyuncular katıldı.

Necla Güngör Kırağası, basın açıklamasında, 25 ve 29 Ekim tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarda Ukrayna elemelerinin oynanacağını belirterek, şöyle konuştu: “Cumhuriyet kadınlarının en iyi sonuca ulaşarak ülkelerini onurlandıracağını ve gururlandıracağını düşünüyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bunun için elimizden geleni yapacağız. “Bizim için en büyük baskı bu. Ülkemizi gururlandırmak isteyen kadınlar sahaya çıkacak. Bir örnek oluşturmak istiyoruz. Cumhuriyetçi bir kadının nasıl bir şey olduğunu.”

Ukrayna ile “tarihi” maçlar oynayacaklarını belirten Kırağası, sözlerini şöyle sürdürdü:

“25 Ekim’de çok önemli bir play-off oynayacağız. Rakibimiz Ukrayna. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikinci maç için Moldova’da olacağız. C Ligi’nde başlayan ve ligi kapattığımız bir süreç. Grupta 6 maçta gol yemeden birinci olduk, ardından Serie B’de grubu 3. sırada tamamlayarak play-off’lara katılmaya hak kazandık. Play-off’larda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Ukrayna’yı eleyerek adını duyurmak istiyoruz. Play-off 16 turunda “Belçika-Yunanistan’ın galibiyle ikinci turda karşılaşma hedefiyle ülkemizi gururlandıracak bir maç oynayacağız. Play-off’lar ve Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmak için bu zorlu süreçte birlik olmak ve yola devam etmek çok değerli.”

Son dönemde kadın ve çocuklara yönelik çok olumsuz haberler duyduklarını vurgulayan Kırağası, şöyle konuştu: “Bu haber bizi çok etkiliyor. Ekibimiz adına ve kişisel olarak üzerimize büyük bir sorumluluk düştüğünü düşünüyoruz. Türk olarak başarımızın daha da artacağına inanıyoruz. Kadınlar olarak bu engeller ve bu kötü haberler ortadan kalkacak. Attığımız her gol, her mücadele, kız çocuklarına ve kadınlara bir umut olmak için sahaya çıkacağız. Biz kadınlar, kimsenin onurunu sorun etmeden, elimizi kirletmeden, birey olarak çok iyi işler yapıyoruz. Bunun için çok ciddi bir şekilde mücadele edeceğiz. Elbette, 14 Ekim’den beri bunu konuşuyor, düşünüyoruz. 25 Ekim’de sahaya çıkacak değerli oyuncularımın çok güzel bir mesaj vereceğini düşünüyorum” dedi.

“BONES EKİBİMİZ OTURUYOR”

Baskıyla motive olduklarını belirten Necla Güngör Kırağası, “Baskı her zaman üzerimizdedir. Başarı, bizi başarıya götüren yolun gerilim olduğunu hissetmektir. Alanımız çok eğlenceli. Son 4 yılda sağlam kadromuz istikrara kavuştu. 2020 yılında ise sadece savunma üzerine çalışan ekibimiz: “Artık birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, birbirine inanan kadınlarla dolu bir takım haline geldik. ” yorumunu yaptı.

Kırağası, Galatasaray Petrol Ofisi’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılarak önemli bir başarı elde ettiğini de kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Galatasaray’ın bu yıl elde ettiği şeyler çok değerli. Kadın futbolunun ülkemizde devam etmesi, yatırımların daha da artması önemliydi. Onlarla çok gurur duyuyoruz. Zor bir grupta oynamak, grupta amatör statüsüne sahip tek takım olmak.” ve çok zorlu takımlara karşı mücadele ediyoruz, “Başarılı olmak çok zor, onların çabaları ve mücadeleleri geleceğe olan güvenimizin altını çiziyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir