Senegal'de yüzlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

Afrika Arabuluculuk, Yönetim ve Çatışma Çözümü Örgütü (AMGRC) ile Dakar'daki Filistin Büyükelçiliği'nin düzenlediği organizasyonda Dakar'daki Malick Sy Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi Milinaire Anıtı'na doğru yürüdü.

Miting organizatörleri tarafından dağıtılan Filistin bayraklı beyaz tişörtler giyen kalabalık, “Özgür Filistin”, “Katil İsrail” ve “Özgür Filistin” gibi sloganlar attı.

Gösteriye Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Filistin'in Dakar Büyükelçisi Nasser Abdullah, Pakistan'ın Dakar Büyükelçisi Saime Sayed ile Lübnan, Küba ve Libya'nın Dakar büyükelçileri katıldı.

Kol kola yürüyen büyükelçiler korteji yönetti ve protestocularla birlikte sloganlar attı.

“Zamanla Afrika ülkeleri de Filistin'e yönelik konumlarını güçlendirecek.”

Filistin Büyükelçisi Abdullah, yaptığı açıklamada Senegal halkının Filistin'e verdiği desteği görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçi Abdullah, “Özellikle Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman'a şükranlarımı sunuyorum. O da yürüyüşe geldi ve desteğini esirgemedi.” Dedi.

Afrika ülkelerinin Filistin meselesini daha fazla gündeme getirmeye başladığını vurgulayan Abdullah, şöyle konuştu: “Filistin meselesiyle ilgili dünyada önemli ve köklü değişiklikler oluyor. Afrika ülkelerinin zamanla Filistin meselesindeki konumlarını güçlendireceklerine inanıyorum. ” dedi.

“Türkiye'ye karşı büyük bir minnet var”

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Sağman da Senegal'in Filistin ile tarihi bağları olduğunu anımsatarak, bu nedenle yürüyüşe katılımın yoğun olduğunu kaydetti.

Sağman, şunları söyledi: “Dünyanın bu zulme 'dur' demesi gerekiyor. Senegallilerle ve farklı ülkelerin büyükelçileriyle birlikte sesimizi yükseltmeye geldik. Bu çifte standart sona ermeli, uyuyan ülkeler uyanmalı. Artık biz de buradayız. 2024'te Filistin sorununu çözmeliyiz.” Dedi.

Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyeti nedeniyle büyük bir teveccüh bulunduğunu vurgulayan Sağman, şöyle konuştu: “Filistin büyükelçisi yürüyüşte beni yalnız bırakmadı, kol kola yürüdük. Senegalliler her zaman Türkiye'nin Filistin için yaptıklarını anlatıyor. Bu anlamda Türkiye'ye karşı büyük bir şükran ve hayranlık var.” “Bu da bizi mutlu ediyor.” dedi.

Pakistan'ın Dakar Büyükelçisi Sayed, Pakistan halkının ve devletinin başından beri Gazze ile dayanışma içinde olduğunu ve Filistin davasını sonuna kadar savunacağını vurguladı.

Türk Yemek Haftası nedeniyle Dakar'da bulunan Türk şef Yunus Emre Akkor da kadın, çocuk ve sivillerin tanınmadan işlenen bu soykırıma “dur” demek gerektiğinin altını çizerek, “Bugün de yarın da Filistin'in yanındayız” dedi. ve her zaman.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir