Siirt'te 2'si turuncu, 2'si gri kategoriden olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt, Şırnak ve Van İl Jandarma Komutanlıklarının yürüttüğü istihbarat çalışmalarının ardından Pervari kırsalında “GÜRZ-2” operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Komando timleri ve güvenlik görevlileri ile Jandarma Komutanlığı hava kuvvetleri, ATAK saldırı helikopterleri ve J- desteğiyle teröristler arasında sıcak temas kurulduğunu söyledi. SİHA, yaşanan çatışmada bölücü terör örgütüne üye olan teröristlerin silahlarla etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Etkisizleştirilen teröristlerden “Benda Amed” kod adlı Semra Ayverdi, “Baran Hemlin” kod adlı Seyithan Sencer, İçişleri Bakanlığı'nın terör suçundan arananlar listesinde “turuncu” olarak yer alan Yakup Nişo, isim Kod adı “Sarı İbrahim” ve Bişenk Durmuş kod adı “Destina Botan” olan unların “gri” kategoriye girdiği belirlendi.

Teröristlerin, 6 güvenlik korucusu ile 5 sivil vatandaşın şehit olduğu, 6 güvenlik korucusu ve 11 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 9 eyleme katıldığı belirlendi.

“Teröristlerin nefesini tek tek keseceğiz”

Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Kararlıyız. Bu hainleri kutsal vatanımızdan temizleyeceğiz. Teröristlerin nefesini birer birer keseceğiz.” Şunları beyan etti:

Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Güvenlik Korucularını tebrik eden Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacaklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir