Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini sahanın ihtiyaçları doğrultusunda alışılmadık ve öngörülemez bir düzeyde, artan etki ve yoğun baskıyla sürdürüyor.

Terörle mücadeleye ilişkin son veriler Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısında paylaşıldı.

Sonuç olarak son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı bine ulaştı.

Ayrıca geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'taki sığınaklarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha Habur sınır karakolunda teslim oldu.


Teröre 'Pençe' darbesi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde devam eden arama ve tarama faaliyetleri kapsamında teröristlere ait 4 odalı mağara tespit edildi. Mağaralarda çeşitli miktarlarda; Uçaksavar ve tanksavar silahları, roketatarlar, el bombası fırlatıcıları, havan topları, piyade tüfekleri, keskin nişancı tüfekleri ve makineli tüfekler ile bunların mühimmatları, el bombaları, dürbünler, telsizler ve çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Pençe Kilit Harekatı'nda şu ana kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda toplam 1.970 farklı kalibrede silah ve 837.630 mühimmat ele geçirildi, 2.741 mayın/el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi, 1.021 mağara/barınak kullanılamaz hale getirildi.


Kaçak geçişler engelleniyor

Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle korunan ve çok kademeli güvenlik sistemiyle korunan sınırlarda, 1 Ocak'tan bu yana 493'ü son hafta içinde yasa dışı geçiş girişiminde bulunan 3 bin 981 kişi mahsur kaldı. alınmış.

Geçtiğimiz hafta 1.675 kişi mahsur kalırken, bu yıl mahsur kalan kişi sayısı 54.000117'ye ulaştı.


“Karadeniz Tahıl Girişiminin yenilenmesine yönelik çabalarımız dile getirildi”

Ukrayna Savunma Bakanı'nın Ankara ziyaretiyle ilgili soruya Milli Savunma Bakanlığı kaynakları yanıt verdi.

Kaynaklar şunları söyledi: “Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'u ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Son derece dostane ve yapıcı bir ortamda gerçekleşen ve ilişkilerimizi daha da güçlendiren toplantıda, Ukrayna'ya desteğimizi ifade ettik. Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü, Karadeniz'deki gerilimlerin önlenmesi gerektiğine olan inancımız ve “Montrö Sözleşmesi'ni ve onun Karadeniz Hububat Girişimi'nin yenilenmesine yönelik çabalarımızı tavizsiz uygulamaya devam edeceğimiz teyit edildi.” söz konusu.


tasarruf tedbirleri

Milli Savunma Bakanlığı'nın maliyet tasarrufu tedbirlerine değinen kaynaklar, şunları söyledi:

“Şu anda yürürlükte olan idari tasarruf tedbirlerine en çok saygı duyan bakanlıklardan biriyiz. Bu yeni tedbirler kapsamında Bakanlığımızın Savunma ve Güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın alınacak tasarruf, savunma ve güvenlik tedbirlerine ilişkin açıklamasında “Bu sektörler hariç tutularak gerekli özen gösterilmiştir. Bakanlığımız açıklanan tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemde hassas davranacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir