SWM Motor Türkiye'de üretime yönelik başvurusunu tamamladı

Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre SWM Motor, 2023 yılı sonunda girdiği Türkiye pazarını küresel büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi.

Bu kapsamda firma Türkiye'de üretim yapmak istedi. ATMO Group, üretim girişimiyle agresif büyümesini yeni bir seviyeye taşıdı.

“Yıllık 50 bin adedin üzerinde üretim kapasitesine sahip bir tesis üzerinde çalışıyoruz.”

Açıklamada konuya ilişkin bakış açısını dile getiren ATMO Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) Anton Chernov, Türkiye'de markaya yoğun bir ilginin olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“ATMO Group olarak Türkiye'de daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla proje geliştirmekle ilgileniyoruz. Türkiye'deki çalışan sayımız her geçen yıl artıyor ve uzun vadeli bir kalkınma planımız var. Yılda 50 bin araç Türkiye pazarının ihtiyacını karşılayabilecek bir üretim tesisi üzerinde çalışıyoruz, ayrıca Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara da ihracata odaklanacağız Sanayi Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı ile de görüşmelere başladık. Teknolojinin Türkiye'de üretimi için aylar önce “Ofis ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni projelerimiz için güçlü yerel ortaklarla aktif olarak iletişim halindeyiz. Ancak yatırım projesine ilişkin nihai karar devletin sağlayacağı destek tedbirlerine bağlı olacaktır.”

Modern hibrit ve elektrikli araçların yanı sıra bir dizi ticari aracın da Türkiye'de üretilmesinin planlandığını kaydeden Chernov, şöyle konuştu: “Tüm detayları netleştirmek için aktif olarak çalışıyoruz ve bu konuda devletten aktif destek ve yardım bekliyoruz. Bir açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir