Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Yeni taslak müfredata ilişkin kamuoyunun görüş ve önerilerinin alındığı, erteleme sürecinin tamamlanmasının ardından yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Cihad Demirli, açıklamalarda bulundu.


67 bin 284 yorum ve öneri geldi

Demirli, Türkiye Asırlık Eğitim Modeli kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 9 derslik müfredatı ve ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 10 derslik müfredatı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 7 derslik müfredatının bulunduğunu hatırlattı. Eğitim, 26 Nisan'dan 10 Mayıs'a kadar kamuoyunun görüş ve önerilerine sunuldu. Bu dönemde bekleyen taslakla ilgili 67 bin 284 görüş ve önerinin geldiğini belirtti.

Bu süreçte taslağın 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendiğini belirten Demirli, görüş ve önerilerin yüzde 58'inin öğretmenlere ait olduğunu söyledi.

Bu kapsamda yeni taslak müfredata ilişkin öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri geldiğini vurgulayan Demirli, şöyle konuştu: “Yeni taslak müfredata katkıda bulunmak isteyen sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşları 28 bin 419 görüş aldı. sunuldu.

Demirli, yorumların üçte birinin ortak metinle, altıncısının ise okul öncesi müfredatıyla ilgili olduğunu söyledi.


“Komisyonların görüş ve önerileri paylaşıldı”

Cihad Demirli, uzaklaştırma sürecinin sonuçlanmasının ardından bildirilen görüş ve önerilerin nasıl değerlendirildiği konusunda şu bilgileri paylaştı:

“Yeni müfredat taslağına ilişkin iletilen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulumuz tarafından titizlikle değerlendirildi. Görüş ve öneriler, ara verme sürecinde her gün ilgili Talim ve Terbiye Kurulu kurulları ve genel müdürlüklerle paylaşıldı. 67 bin 284 görüş Eğitim paydaşlarının önerileri ve önerileri tek tek paylaşılmış, müfredatta bazı genel düzeltmeler yapılmış, görüş ve öneriler şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin ve 26 derslik Türk yüzyılı programının eğitim modelinin gereği olarak değerlendirilmiştir. 16-22 Mayıs tarihleri ​​arasında Şura gündemine alındı. “Yeniden görüşülen yeni program Talim ve Terbiye Kurulunca onaylandı”.


Birkaç dersle başlayacak ve yavaş yavaş yayılacak

Yeni müfredat, bir sonraki eğitim-öğretim yılından itibaren anaokulu, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf olmak üzere kademeli olarak uygulanmaya başlayacak.

Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan yeni çalışma programlarına, otorite tarafından onaylandıktan sonra Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir