Teknoloji devi Samsung'un çalışanları süresiz grev kararı aldı

Duyuru, Ulusal Samsung Elektronik Birliği (NSEU) tarafından düzenlenen üç günlük genel grevin son gününde geldi.

Sendika, bu kararı, yönetimin onların talepleri konusunda müzakere yapma konusunda isteksiz davranmasının ardından aldığını söyledi.

Güney Kore'deki Samsung Electronics çalışanlarının neredeyse dörtte birini temsil eden NSEU, eylemlerinin üretimi kesintiye uğrattığını söyledi.

Ancak Samsung bu iddiayı yalanladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Samsung Electronics, üretim hatlarında herhangi bir kesinti yaşanmamasını sağlayacaktır. Şirket, sendikayla iyi niyetli müzakerelere girme konusunda kararlıdır.” dedi.

Sendika, “Şirketin ilk genel grevden sonra bile diyalog başlatma niyetinde olmadığını, 10 Temmuz'dan itibaren ikinci bir süresiz genel grev ilan ettiğini” açıkladı.

Yılın ikinci yarısında geçen yılın kârının 15 katı

Greve katılan işçiler, Samsung'un Seul'ün Hwaseong bölgesindeki genel merkezinde toplandı.

Katılımın düşük olduğu yönündeki eleştirilere yanıt olarak sendika başkanı Son Woo-mok, yalnızca beş yıl önce kurulduklarını ve üyeleri eğitmek için yeterli zamanları olmadığını söyledi; “Ancak katılımın düşük olduğunu düşünmüyorum, diğer sendikalara göre çok genciz” dedi.

Sendika liderleri, ikramiyelerin şirketin faaliyet kârından sermaye maliyetinin çıkarılması yoluyla hesaplanmasının adil olmadığını savunuyor.

Samsung, 5 Temmuz tarihli açıklamasında yılın ikinci yarısında (Nisan ile Haziran ayları arasında) kârının geçen yılın 15 katı olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir