“Yankı ile yansıma arasında Anadolu kadınları” sergisi Dolmabahçe'de açıldı.

Açılışta konuşan Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, bu sergiyle iki açılış gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu müzeyi kurarken sadece Osmanlı saray koleksiyonlarını sergilemeyi değil, aynı zamanda Osmanlı sarayı koleksiyonlarını da sergilemeyi amaçladık. toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren projelere imza atmak” dedi.

Sergiyle eş zamanlı olarak 'Müze Eğitimi' atölyesinin de faaliyete geçtiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Ayrıca resim müzesinin hemen yanında yer alan Cemalettin Efendi Sarayı da çocuk müzesi olarak 1993 yılında faaliyete geçecek. Birkaç aydır Palazzi Nazionali olarak görevlerimizden biri de ülkemizde yetişen sanatı ve sanatçıyı desteklemektir.” ” diye ilan etti.

“İzleyicilerin kendilerine sormasını istediğim şeyler var”

AA muhabirine konuşan İkranur Doğan, sergideki resimlerin temelini tekstilin oluşturduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Geçmişten günümüze baktığımızda Anadolu kadınları kıyafetlerinin üzerine nakış işliyordu. Ben biraz farklı bir şekilde renklerle yapıyorum, bu kadınların dilinde kendimi yansıtmaya çalışıyorum.” konuştu.

Doğan, Filistin'deki kadınlara dikkat çeken “Unutmayacağız” çalışmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Bu sergide ağırlıklı olarak Anadolu kadınlarının sessiz yankılarına odaklanıyoruz. Yok olan bir kültür olduğu için değil, bombaların gürültüsünden onları duyamadığımız için Filistinli kadınları bu işin içine çekmek istedim. Eserde yıkık bir evin içindeki Filistinli kadınlar ve bu taşlardan bazılarını da sergide görüyoruz. “Bu noktada izleyicinin bu taşlar neden burada, neden diye sormasını istediğim şeyler var. onların yerinde değiller. Eserin adı Filistinli bir kadının söylediği “Unutmayacağız” sözlerinden ortaya çıktı.”

Sergi, 1 Temmuz'a kadar Dolmabahçe Sarayı Resim Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir