17 ilde FETÖ operasyonu: 90 tutuklu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Yerlikaya, son 4 günde 17 ilde FETÖ'ye yönelik “Pinch-18” operasyonlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyonlarda 90 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, şöyle konuştu: “FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzur, birlik ve beraberliği için operasyonlarımız güvenlik güçlerimizin üstün gayretiyle kararlılıkla devam edecektir. dedi.

Yerlikaya, Emniyet İstihbarat Genel Müdürlüğü, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda il emniyet müdürlükleri TEM ve KOM müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:


“Yapılan çalışmalar sonucunda Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya'da FETÖ'ye yönelik Pincer-18 operasyonlarında şüphelilerin öldürüldüğü belirlendi. , Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ Sözde “Polis Özel Yapılanması, Adliye Özel Yapılanması ve Mevcut Yapı” içerisinde faaliyet gösteriyorlardı, ankesörlü telefonlarla haberleşiyorlardı ve örgüt içindeki sorumlularla irtibat halindeydiler, gizli hücrelerde bulunuyorlardı. Açıklamalarda ve kimlik tespitlerinde adı geçen ve FETÖ soruşturması kapsamında soruşturulmayan ve “yok evi” olarak adlandırılan örgütün “Kalınmış hapis cezası ve sabıka kaydı olduğu tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda döviz ve Türk lirasının yanı sıra çok sayıda dijital materyal ve organizasyonel belge ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yanınızdayım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir