İrlanda Başbakanı: Gazze'de 40 bin kişinin ölümü dünyanın utanması gereken bir dönüm noktasıdır

Harris şunları söyledi: “Gazze'de 40.000 kişinin ölümü dünyanın utanması gereken bir dönüm noktasıdır. Uluslararası diplomasi, bazıları henüz bir günlük olan masum çocukları korumada başarısız oldu.” dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombalamayı durdurması ve Hamas'ın tutukluları serbest bırakması gerektiğini vurgulayan Harris, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail ile Ortaklık Anlaşması'nı da gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

İrlanda Başbakanı Harris, Gazze'de ateşkes çağrısını yineledi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 40 bini aştı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altında olan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 16 bin 314'ü olmak üzere 40 bin 5'e çıktığı bildirildi. çocuklardı.

İsrail ordusu, yerinden edilmiş yüz binlerce Filistinlinin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor. İsrail ordusunun bombardımanı sırasında altyapının tahrip olması ve yeterli içme suyunun bulunmaması nedeniyle salgın hastalıklar da yayıldı.

İsrail ordusu yardımların Gazze'ye girişini engellerken, birçok ülkeden hava yoluyla gönderilen yardımlar bazen Filistinlilerin üzerine düşüyor, bazen de denize düşüyor.

Açlığın ve susuzluğun her bölgede hüküm sürdüğü Gazze Şeridi'nde çekilen görüntülerde açlıktan bir deri bir kemik kalan çocuklar görülüyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Sivil Savunma Ajansı yetkilileri, tespit edilen 40 bin kişinin yanı sıra en az 10 bin Filistinlinin cesedinin de enkaz altında kaldığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir