Ayılar Bitcoin’in 60.000 doların altında olmasını bekliyor

Bir kripto analistine göre, düşüş trendinin doğru çıkacağını bekleyenler için Bitcoin fiyatının mevcut 67.250 dolar seviyesinden yaklaşık %12 düşmesi bekleniyor.

Kripto analisti Matthew Hyland 17 Ekim tarihli bir gönderide “Ayılar ancak BTC 58.800 doların altına düşerse başarıdan bahsedebilecek” diye yazdı.

Hyland, bu rakamın üzerindeki bir gerilemenin geçici olacağına inanıyor.

Yayınlandığı sırada Bitcoin 66.894 dolardan işlem görüyor. Kaynak: TradingView

Bitcoin bu seviyeye en son 17 Eylül’de dokundu ve kısa süreliğine 58.192 dolara düştü, ardından 27 Eylül’de 65.000 dolara yükseldi.

Analist, para çekme işlemlerinin Bitcoin’de “gerçekleşeceğini” söylüyor

17 Ekim’de Glassnode baş analisti James Check, uzun Bitcoin pozisyonları tutan takipçilerine “sabırlı olmaları” ve “FOMO” trendinden kaçınmaları gerektiğini yineledi ve fiyat düzeltmesinin “gerçekleşeceğini” vurguladı.

Check, “Yüksek kaldıraç, daha yüksek dalgalanma olasılığı anlamına geliyor” dedi ve Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik açık faizin (OI) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını kaydetti.

Cointelegraph, 15 Ekim’de toplam Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi sayısının Ocak 2023’ten bu yana en yüksek seviye olan 566.270’e ulaştığını bildirdi.

Bitcoin fiyatı, piyasalar

Bitcoin Vadeli İşlemlerinin Açık Faiz Tablosu. Kaynak: X/Şah Mat

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre piyasa hissiyatı “Açgözlülük” tarafında.

Endeks, Bitcoin’e ve daha geniş kripto para piyasasına yönelik mevcut “duyarlılığı ve hassasiyeti” ölçüyor. Söz konusu parametre 10 Ekim’den bu yana 32 puan artarak 71’e yükseldi.

Herkes Bitcoin’de düşüş beklemiyor

Kripto para tüccarı Wolf, Bitcoin fiyatında bu kadar önemli bir düşüş beklemiyor.

Wolf, “Formasyonun son direncini kırmadan önce 63,2-64,4 bin dolar aralığına geri çekilme olasılığını aklınızda bulundurun” dedi.

17 Ekim’de, ABD merkezli ürünlerin art arda dört gün boyunca giriş kaydetmesinin ardından Bitcoin spot borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) toplam net giriş 20 milyar doları aştı.

16 Ekim’de dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, 22 Temmuz’daki 526,7 milyon dolarlık girişten bu yana en büyük miktar olan 393,4 milyon dolarlık günlük giriş bildirdi.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir