“Hayatımın en acı düzeniydi” – Son Dakika Haberi

TAI’de mühendis olarak çalışan 37 yaşındaki Zahide Güçlü Ekici, eşinin 14’üncü evlilik yıldönümleri nedeniyle gönderdiği çiçekleri almak için kampüs kapısına geldiğinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Eryaman’ın sipariş ettiği çiçekleri TAI’ye getiren Ali Özdemir de saldırıdan 20 dakika içinde kurtuldu.

Özdemir, internet üzerinden çiçek siparişi verildiğini ve çiçeklerde sık sık sorun yaşandığını söyledi.

Özdemir şunları söyledi:

“Çiçekleri buradan çıkarırken önce çiçeğin fotoğrafını çekip göndericinin onayına gönderiyoruz. Buradaki şoför arkadaşımız yanlışlıkla başka bir çiçeğin fotoğrafını çekip gönderdi ama buna rağmen onay geldi sonrasında. Çiçeği istediğimizle değiştirdik ama o çiçekte bir sorun vardı, hatta oraya gitmeden önce çiçekleri Saray bölgesine bırakıp gönderdik.” Oraya gidiyoruz. O gün bizi bir şey korudu, koruduk. Saray bölgesine siparişimiz yoktu ve doğrudan TAI’ye gittik. Belki daha erken gecikseydik çatışmanın ortasında kalacaktık.”

“Umarım bir daha böyle bir olaya maruz kalmayız.”

Özdemir, saat 15.00 sıralarında TAI’ye geldiğini ve saldırının gerçekleştiği kapıdaki posta dağıtım merkezine Ekici için sipariş edilenlerin de aralarında bulunduğu 4-5 çiçek bıraktığını söyledi. Saat 15.06’da Ekici’yi aradığını ve evlilik yıldönümü hediyesi olan kırmızı güllü çikolataları posta merkezine bıraktığını söyledi.

Saldırıyı öğrendiklerinde şok olduklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

“Hiçbir şey bilmiyorduk ve tekrar dükkana gittik. Saat 16.00 sıralarında orada terör saldırısı olduğunu öğrendik. Baktığımızda tam da çiçeği bıraktığımız yerde olduğunu ve oradan ayrıldığımızı anladık. Çiçek Zahide Hanım’a gitti. Teslimatı yaptık ama keşke hayatımın en acı emri olmasaydı, “Hiç unutamayacağım bir emir. Keşke biraz daha erken ya da biraz geç gitseydik de sipariş teslim edilmeseydi. Postaneye bıraktığımız çiçeklerden bazıları hâlâ duruyordu. Umarım yine böyle bir şeyle karşılaşırlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir