İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki askeri faaliyetleri sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki askeri faaliyeti görüntülendi.

Sderot kasabası yakınlarında İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar, kamyonlar ve askeri ciplerin Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminden ayrıldığı ve bazılarının Gazze'ye doğru ilerlediği görüldü.

İlginçtir ki bölgede çok sayıda İsrail insansız hava aracı uçtu.

Gazze Şeridi'nde bazı yerlerde patlamalar nedeniyle dumanlar yükseldi. Kameralar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çoğu yapının moloz yığınına dönüştüğünü ve bazılarının ciddi şekilde hasar gördüğünü kaydetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlayan saldırıları 201 gün boyunca devam etti.

Toprak işgalinin, ablukanın ve ağır bombardımanın devam ettiği 360 kilometrekarelik alanda sıkışıp kalan 2,3 milyon Filistinli, büyük bir insani felaket yaşıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki eylemleri, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçlamasıyla yargılanmasına yol açtı.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde İsrail'in toprak işgalini ve saldırılarını sürdürme ısrarı ve Hamas'ın kalıcı ateşkes talebi müzakerelerin tıkandığı noktalar olarak gösteriliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 24.000'den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.


İsrail Refah'a saldırı düzenleyeceğini açıkladı

Sağlık sisteminin çökmekte olduğu bölgede 77 binin üzerinde yaralının olduğu, 7 bin civarında kişinin ise kayıp olduğu konuşuluyor. 1,9 milyondan fazla Filistinli Gazze Şeridi'nden zorla yerinden edildi.

İsrail ordusunun saldırıları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart'ta onayladığı “ateşkes kararı” göz ardı edilerek devam etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ikiye bölen koridora yeni bir saldırı başlattığını duyurdu.

Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen İsrail yetkilileri, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a saldırı düzenleyeceklerini söylemeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir