Çocuklardan haksız kazanç elde ettiler: 41 gözaltı

Büyükçekmece Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 112 acil merkezinin doktorları ve 112 çalışanından oluşan ağın, yeni doğan bebeğin dünyaya gelmesi için belirli sayıda çocuğun doğumu karşılığında büyük fayda sağladığı belirlendi. bağlı oldukları özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışmasına izin verildi.

Doktorlar Fırat S. ve İlker G'nin iletişim halinde oldukları 112 acil merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket ettikleri belirlendi.

SGK Başkanlığı'nın, yenidoğan yoğun bakım ünitelerine kabul edilen her yenidoğan için özel hastaneye günlük 8 bin TL ödediği, bu nedenle özel hastanelerin 112 acil servis tarafından bilinçli olarak yoğun bakıma nakledilen çocukları yoğun bakımda alıkoymaya devam ettiği belirlendi. İyileşme yapılmış olsa bile, SGK'nın ödediği maksimum gün sayısı kadar bakım ünitesi.


Doktorların kimlikleri kiralandı

7/24 hastane yoğun bakım ünitelerinde kalmak zorunda kalan doktorlar, masraftan kaçınmak için onları yoğun bakımda tutmuyor, sırf isimlerini kayıtlara geçirmek için kartlarını kiraladıkları doktorların isimleri belgeler üzerinde görevliler tarafından gösteriliyor ancak Dokümanlarda yoğun bakımda görev yapan doktorların HTS kayıtları incelendiğinde özellikle yenidoğan hastaların durumları kötüleşiyor. İlerleyen günlerde görev listesinde yer alan doktorların ise bambaşka noktalarda olduğu belirlendi.

Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde hemşirelerin görev yaptığı, hemşirelerin acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini telefonla birbirlerine bildirdikleri, hemşirelerin muayene sırasında veya hasta yakınlarının doktorla görüşmek istediklerinde kendilerini doktor gibi tanıttıkları belirlendi.


6 hastanede arama yapıldı

Soruşturmada elde edilen delillerin incelenmesi sonucunda toplam 300 şüphelinin kimliği tespit edilirken, haklarında somut delil elde edilen 41 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

İstanbul ve Tekirdağ'da polis müdahale ederek eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 41 şüpheli yakalanırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 45 dijital materyal, çeşitli hasta rapor ve belgeleri ile 55 kutu yenidoğan ilacı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldığı anlaşıldı. Polis ekipleri 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “taksirle kasten öldürme” ve “yolsuzluk” suçlarından devam ettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir