Rusya: Ukrayna'da 6 yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus askeri kuvvetlerinin Rusya-Ukrayna savaşındaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Rus ordusunun Ukrayna'da savaşmaya devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Saldırılar sonucunda Kuzey Güçler Grubu'na bağlı birlikler, Kharkiv bölgesindeki Borisovka (Borisivka), Ogurtsovo (Ogirtseve), Pletenevka (Pletenivka), Pılnaya (Pilne) ve Streleçya (Strileça) yerleşim yerlerini tahrip etti. Merkez Kuvvetler Grubu'na bağlı birlikler başarılı eylemler gerçekleştirdi. Bunun sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti Keramik yerleşimini kurtararak bölgedeki konumunu güçlendirdi.

“Ukrayna ordusuna ait 21 bin 600 özel askeri araç imha edildi”

Açıklamada, çatışmalar sırasında 34 Ukrayna askerinin teslim olduğu ve Ukrayna ordusuna ait 46 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Askeri operasyonun başlangıcından bu yana 594 uçak, 270 helikopter, 23 bin 951 İHA, 515 hava savunma füze sistemi, 15 bin 981 tank ve zırhlı araç, 1286 çok namlulu roketatar, 9 bin 494 obüs ve Ukrayna ordusunun 21 havan topu ve “1600 özel askeri aracın imha edildiği” bilgisine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir