“Gazze soykırımı bize Holokost'u hatırlatıyor” – Son Dakika Haberi

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Tunus'ta düzenlenen Mağrip Maşrik Forumu'nda konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarını “insani ve demokratik değerlere açık bir meydan okuma” olarak değerlendiren Albanese, “Şu anda Gazze'de olup bitenleri nasıl görmezden gelebiliriz? Bu bir trajedi.”

Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çeken Albanese, İsrail'in Gazze'de 15.000'i çocuk olmak üzere 35.000 kişiyi öldürdüğünü, bu saldırılarla işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki tüm Filistinlilerden intikam almayı da amaçladığını kaydetti.

“Yaşanan savaş değil soykırımdır”

Albanese, uluslararası topluma İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısında bulundu:


“Gazze'de yaşananların bir savaş değil soykırım olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim. Batılı ülkeler soykırım kelimesinin kullanılmasından rahatsız olsalar da Gazze'deki soykırım bize Holokost'u hatırlatıyor.”

Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı yapılan protestolara da değinen Albanese, “Dünya çapında kampüslerde eylem yaparak bu zulmü durdurmak ve sistemleri sarsmak için harekete geçen öğrenci hareketlerini desteklemeliyiz.”

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk ve 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 971 Filistinli öldürüldü, 78 bin 641 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir