Meta, yapay zekayı etkileme kampanyaları yürüten İsrail bağlantılı sahte hesapları kapattı

Meta'nın yayınladığı 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin tehdit raporunda, aralarında Bangladeş, Çin, Hırvatistan, İran ve Rusya'nın da bulunduğu ülkelerdeki gizli nüfuz kampanyalarının sekteye uğradığına ilişkin bilgiler paylaşılırken, bunların çoğunun başlangıçta tespit edilerek kaldırıldığı vurgulandı. hedef kitlenin oluşturulmasına yönelik çalışmalardan oluşmaktadır.

Raporda, İsrail merkezli “koordineli, orijinal olmayan davranış” ağının, muhtemelen yapay zeka tarafından yaratılmış yorumları haber kuruluşlarının ve tanınmış kişilerin sayfalarında yayınladığı ve bu yorumların sıklıkla gerçek kullanıcılardan “propaganda” olarak nitelendirilen eleştirel yanıtlar aldığı belirtiliyor. .

Raporda, 510 Facebook hesabının, İsrail'den 11 Sayfa ve 1 Grubun ve Instagram'daki 32 hesabın, söz konusu davranışla şirket politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı belirtilirken, bu ağın öncelikli olarak ABD ve Kanada'daki kitleleri hedef aldığı belirtildi.

Tel Aviv merkezli STOIC'e bağlantılar bulundu

Raporda, bu ağın uluslararası ve yerel medya kuruluşları ile aralarında ABD Kongresi üyelerinin de bulunduğu siyasi ve önde gelen isimlerin Facebook sayfalarında yorum yaptığına dikkat çekilerek, bu yorumlardan bazılarının muhtemelen yapay zeka kullanılarak oluşturulduğu belirtiliyor.

Rapor, bu ağa ait hesapların, Yahudi öğrenciler, Afrikalı Amerikalılar ve “endişeli” vatandaşlar gibi hedeflenen ülkelerdeki yerel halk gibi davrandığını ve hesapların genellikle Gazze'deki durum hakkında İngilizce yorumlar içerdiğini ortaya koyuyor. rehineler, İsrail'in askeri eylemlerine övgü ve “Kampüslerdeki antisemitizm” ve Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik eleştiriler gibi konularda paylaşımlarda bulunduğu bildirildi.

Raporda, ağın arkasındaki kişilerin kimliklerini ve iletişim bilgilerini gizlemeye çalıştıkları vurgulanırken, Meta'nın Tel Aviv merkezli bir “siyasi pazarlama ve iş zekası” şirketi olan STOIC ile bağlantı bulduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir