ABD, İsrail'den Hizbullah'a karşı gerilimi artırmamasını istedi

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberlerde, ABD'nin İsrail'e Hizbullah'la gerilimi artırmaması yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

Haberde, ABD yönetiminin son aylarda Tel Aviv'e bu talebi ilk kez yapmadığı ancak bu sefer bu talebin temel bir nedeninin olduğu, çünkü mahkumların karşılıklı serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılabileceği vurgulandı. birkaç gün içerisinde.

Haberde, Gazze'de olası bir ateşkesin kuzeydeki çatışmalara da yansıyacağının ve belki burada da ateşkese yol açacağının varsayıldığı kaydedildi. “Bu nedenle Amerikalılar, bir ateşkes anlaşmasına varılması ve belki de Lübnan'la siyasi bir anlaşmaya varılması ihtimalini göz önünde bulundurarak İsrail'den kuzey sınırında harekete geçmesini istiyor.” Durumu tırmandırmamanızı rica ediyor.” ifadesine yer verildi.

Haberlerde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da Hizbullah ile gerilimi tırmandırmaması gerektiği konusunda bilgi verdiği bildirildi.

İsrail Başbakanlığının “X” platformu hesabında yayınlanan açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun, tutukluların karşılıklı serbest bırakılmasına ilişkin planın ayrıntıları hakkında Başkan Macron'a bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamada, planın İsrail'in Hamas hareketini ortadan kaldırmak da dahil olmak üzere tüm savaş hedeflerine ulaşmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir