Bayram boyunca yollarda trafik tedbirleri alındı

Karayolları, jandarma ve polis ekipleri, tatil nedeniyle trafik sıkışıklığının yaşanması beklenen yollarda hazırlıklarını tamamladı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında 24 saat güzergah denetimlerine devam edecek.

Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu geçişinde her gün 192 personelden oluşan 92 ekip görev yapacak.

Tatil döneminde bölgede ulaşımın aksamaması için trafik akışı drone ve kameralarla takip edilecek ve herhangi bir olumsuzluk durumunda ekipler anında müdahale edecek.

Hız sınırını aşan ve trafik şeridi kullanan sürücüler drone ve mobil radarlar tarafından tespit edilecek ve haklarında cezai işlem başlatılacak.

Okulların tatil olacağı 14 Haziran'da bölgede tatil trafiğinin başlaması bekleniyor.

“Araçlarının bakımını yaptırsınlar, siz dinlendikten sonra yola çıksınlar.”

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetim Şube Müdür Yardımcısı Komiser Yardımcısı Ali Yılmaz, gazetecilere, tatil döneminde bölgede beklenen trafik yoğunluğunun giderilmesi için tedbir alındığını söyledi.

Sürücülerden araçlarına bakım yapmalarını ve dinlenmelerini isteyen Yılmaz, trafik kurallarını ihlal edenlerin drone ile tespit edilerek ceza kesileceğini kaydetti.

Yılmaz, sıcakların yüksek olması nedeniyle sürücülere belirli aralıklarla mola vermelerini ve bol su içmelerini tavsiye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir