Ankara için yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'da bu akşama kadar beklenen yerel sağanak yağışlar batı ve kuzey kesimleri (Ayaş, Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Kahramankazan, Çubuk, Pursaklar, Akyurt, Keçiören, Kalecik, Kızılcahamam, Çamlıdere) etkileyecek. , Altındağ ) yerel olarak kuvvetli olduğu tahmin ediliyor.

Şiddetli yağış, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaların ilin tamamını etkilemesi bekleniyor.

Ani su baskını, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış nedeniyle ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve dikkatli olmanız gerekiyor.

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda yurt genelinde hava parçalı bulutlu ve güneşli, Karadeniz'de ise yer yer sağanak yağışlı geçecek. Yarın bir miktar azalacak sıcaklıkların, tatil döneminde daha da yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün gökyüzü yurdun orta ve batı kesimlerinde parçalı çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısında yerel sağanak yağışlı olacak. Anadolu orta ve batı. Karadeniz, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevresi ve Burdur'un doğusunun parçalı bulutlu, diğer yerlerin açık, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağmur; Kuzey ve doğu Marmara ile Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Rüzgarın öğle saatlerinden sonra İç Ege'de, Marmara'nın güneyinde, batı ve güneybatı yönlerden kısa süreli kuvvetli fırtına (50-70 km/sa, kısa süreli 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. göller bölgesi ve eskişehir.

Yarın hava tüm yurt genelinde parçalı bulutlu, iç ve güney kesimler güneşli, Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Anadolu'nun kuzeydoğusu iç kesimlerde yağmurlu olacak. Yağışların Orta ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bayramın ilk günü yurt genelinde hava parçalı bulutlu ve güneşli, Karadeniz'in kıyı kesimleri ise sağanak yağışlı olacak. Sıcaklık değerleri Ankara ve İstanbul'da 30 derece, Antalya'da 34, İzmir'de 36, Diyarbakır'da 39, Adana'da 36, ​​Samsun'da 26, Erzurum'da 29 derece civarında olacak.

Bayramın ikinci gününde ise havanın yurdun tamamı parçalı ve az bulutlu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusu çok bulutlu ve parçalı bulutlu, iç kesimler ise parçalı ve az bulutlu olacak. İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Kuzey Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri yağışlı geçecek.

Bayramın üçüncü gününde yurt genelinde hava parçalı bulutlu ve güneşli, Doğu Karadeniz'de ise yağmurlu olacak. Bayramın dördüncü gününde yurt genelinde hava parçalı ve güneşli, Doğu Anadolu'nun iç ve kuzey kesimleri ile Karadeniz'in parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yağmur bekleniyor. Anadolu. Doğu Karadeniz Bölgesi ile Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta civarındadır.

Bayramda beklenen maksimum sıcaklıklar Ankara ve İstanbul'da 32 derece, İzmir'de 37 derece, Antalya'da 39 derece, Adana'da 38 derece, Diyarbakır'da 40 derece, Samsun'da 28 derece, Erzurum'da 30 derece olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir