EURO 2024 başladı: Almanya'dan farklı bir açılış

Münih'teki Football Arena'da düzenlenen açılış maçında Almanya, İskoçya'yı konuk etti. Karşılaşmaya ev sahibi takım hızlı başladı; 10. dakikada Florian Wirtz, 19. dakikada Jamal Musiala 45+1 öne geçti. İlk yarı, Kai Havertz'in dakikada attığı golle 3-0 öne geçti.

İskoçya, kaleci Angus Gunn'ın galibiyet performansıyla maçın ikinci yarısına kadar skoru iyi korudu ancak 68. dakikada Niclas Füllkrug'un golüyle dirençleri kırıldı. Almanya etkili hücumlar yapsa da skoru değiştirmeyi başaramadı. İskoçya, 87. dakikada Antonio Rüdiger'in kendi kalesine attığı golle farkı 3'e indirdi. Uzatmaların son dakikasında oyuna giren Emre Can, serbest vuruşla filelere vurarak skoru 5-1 yaptı. Bu golün başlama vuruşu yapılmadı.

Bu sonuçla Almanya A Grubu'na 3 puanla harika bir başlangıç ​​yaptı. Daha önce katıldığı üç Avrupa Şampiyonası'nda da grubundan çıkamayan İskoçya, açılış maçında istediğini alamadı.

Wirtz'in ilk golü

EURO 2024'ün ilk golünü Almanya'dan Florian Wirtz attı.

İskoçya karşısında oynanan açılış maçının 10. dakikasında gol atan 21 yaşındaki Bayer Leverkusenli genç yetenek, turnuvada gol perdesini açan oyuncu oldu.

Bu golle 21 yaş 42 günlük olan Wirtz, turnuva tarihinde Avrupa Şampiyonası'nın son aşamasında Almanya adına ilk golü atan ve golü atan en genç oyuncu oldu.

Almanya'nın penaltısı VAR'la kullanıldı

Ev sahibi Almanya'nın kazandığı penaltı, Video Yardımcı Hakem'in (VAR) incelemesinin ardından geçersiz sayıldı.

Maçın 25. dakikasında ceza sahası ön saflarında yer alan Jamal Musiala'nın Ryan Christie'nin müdahalesi sonucu yere düşmesi üzerine Fransız hakem Clement Turpin penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesinin ardından pozisyonun dışına çıkıldığı anlaşıldı ve penaltı verilmedi.

EURO 2024 başladı: Almanya'dan farklı bir açılış

Yeni uygulamaya göre VAR kararının gerekçesi stat ekranında İngilizce ve Almanca olarak paylaşılarak taraftarlara bilgi verildi.

VAR bu kez Almanya'ya penaltı verdi

İlk yarıdaki ikinci VAR müdahalesiyle Almanya bu kez penaltı kazandı.

Maçın 42. dakikasında Jushua Kimmich'in sağdan yaptığı ortayı İlkay Gündoğan yönetti ve pası önünde yükselen altıya çıkardı ancak kaleci Gunn topu uzaklaştırmakta zorlandı. Dönüş topunu tamamlamak isteyen İlkay, Ryan Porteous'un sert müdahalesiyle ortada kaldı. Fransız hakem Turpin önce pozisyonu sürdürmeye karar verdi.

VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Turpin, penaltı noktasını işaret etti ve Porteous'u kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

Ayrıca Füllkrug'un 76. dakikada attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

İskoçya ikinci yarıda 1 eksikle mücadele etti

İskoçya karşılaşmanın ikinci 45 dakikasını 10 kişiyle oynamak zorunda kaldı.

Maçın ilk yarısında 3-0 geride kalan İskoçya, son anlarda Porteous'un kırmızı kart görmesi üzerine büyük bir çöküş yaşadı.

En farklı açılış maçı

Bu yıl 17'incisi düzenlenen turnuvada Almanya, açılış maçlarında tarihinin en büyük galibiyetini elde etti.

Almanya, EURO 2024'ün açılış maçında İskoçya'yı 5-1 yenerek şampiyonluk tarihinin en büyük galibiyetine imza attı.

EURO 2024 başladı: Almanya'dan farklı bir açılış

Son 16 Avrupa Şampiyonası'nın en farklı sonucu, EURO 2020'de İtalya'nın Türkiye'yi 3-0 yenmesi oldu.

Açılış maçı yine gollerle doluydu

Avrupa Şampiyonası'nın 17. açılış maçında futbolseverler bir gole tanık oldu.

Avrupa'nın ulusal düzeydeki en önemli futbol organizasyonunun geri kalan 16 açılış maçında takımlar 42 gol kaydetti. 11 maçta 2 veya daha fazla gol atıldı.

17. Avrupa Şampiyonası gollerle başladı. Almanya, rakibini 5-1 yenerek açılış turnuvaları geleneğini bozmadı.

Şampiyona tarihinde golsüz ilk maç, EURO 1968'de İtalya-Sovyetler Birliği maçıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir