Başkan Yardımcısı Yılmaz Ankara'da bayram namazını kıldı

Bayram namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camisi'nde kılan Cevdet Yılmaz, daha sonra cami çıkışında bekleyen basın mensuplarına konuştu.

Yılmaz, İslam aleminin ve tüm Müslümanların bayramını tebrik ederek, şunları söyledi:


“Bayramlar dayanışmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin zirvede olduğu bir dönemdir. Umarım bunu her insan yaşar ve en güzel şekilde geçirir. Bildiğiniz gibi el öperken bizi bekleyen büyüklerimiz var. Büyüklerimizin bayramını sevinç ve güzel geçirmelerini diliyorum. Ülkemiz, bayramı sıkıntı içinde kutlayan huzur ve güven içinde karşıladı. Özellikle Gazze ve Filistin'de, baskı ve her türlü insanlık dışı saldırı altında bayramını kutlayan kardeşlerimiz var. Bayramın onlara huzur ve sükunet getirmesini diliyorum.”

“Deprem bölgesinde kalıcı konut konusunda yoğun çalışmalar var”

Geçen yıl 6 Şubat'ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremleri hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:


“Geçen gün Hatay'daydım, oradaki inşaatları bir kez daha gördüm. Halen konteyner kentlerde yoğun bir çalışma var ve yavaş yavaş yerleşimlere başlandı. Buradan depremimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Bir an önce hayatlarını kalıcı olarak normale döndürmelerini umuyor ve dua ediyorum. Öte yandan bu dönemde yakınlarını kaybedenlere sabır, hastalara şifa diliyoruz. Herkesin bu bayramları en güzel şekilde, huzur ve huzur içinde geçirmesi dileklerimizle, “Sevdiklerimizle birlikte nice mutlu bayramlara kavuşmanızı dileriz. Bayramın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendireceğini umuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir