İsrail bayramda da saldırdı – Son Dakika Haberleri

Filistin haber ajansı WAFA'ya yerel kaynaklardan verilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları El Burayj mülteci kampındaki El Hatip ve En Neccar ailelerinin evlerini bombaladı.

Saldırılarda 6'sı çocuk 9 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

7 Ekim'den sonra İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik devam eden ihlallere yanıt verme” motivasyonuyla İsrail'e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı. “

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk ve 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 337 Filistinli öldürüldü, 85 bin 299 kişi de yaralandı.

Halen enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin olduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma yetkililerinin cenazelere ulaşamadığı açıklandı.

İsrail ordusu Gazze'de en az 200 Filistinli çocuğu kaçırdı

Açıklamada, İsrail ordusunun en az 200 Filistinli çocuğu kaçırdığı, Gazze'de 17 bin çocuğun yetim kaldığı, bunlardan yaklaşık 510'unun da annesini kaybettiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 700 binden fazla çocuğun yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kaldığı, 650 bin çocuğun yaşadığı evlerin ise İsrail ordusunun saldırılarında yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle 625 bin çocuğun eğitim alamadığına dikkat çekildi.

Gazze'de çocukların yüzde 98'i içme suyu bulamıyor

Açıklamada, Gazze'de çocukların içme suyu bulamadıkları ve çocukların yüzde 98'inin günde 3 litreden az suya erişebildiği belirtildi.

Notta, “Kronik hastalıklara sahip 3 bin 500 çocuk, yetersiz beslenme ve gerekli tıbbi bakımın sağlanamaması nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya” deniyor. ifadeler kullanıldı.

Ayrıca Gazze'de anne karnındaki 60 bin bebeğin bomba ve patlayıcıların etkisiyle düşük, ölüm ve engelli doğum gibi risklere maruz kaldığı bildirildi.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas şehrinin güneyinde yer alan El Faria mülteci kampına da baskın düzenleyerek 3 kardeşi tutukladı.

Bölgede zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir