Eski İtalya Genelkurmay Başkanı Graziano evinde ölü bulundu

İtalyan ajansı ANSA'nın haberinde, 70 yaşındaki Graziano'nun bu sabah Roma'daki evinde koruması tarafından ölü bulunduğunu okuduk.

Geçtiğimiz günlerde eşini kaybeden Graziano'nun intihar etmiş olabileceği kaydedildi ve ölüm nedenine ilişkin soruşturmaların sürdüğü kaydedildi.

Haberde, Graziano'nun ölüm haberi sonrasında borsada işlem gören İtalyan devlet şirketi Fincantieri'nin hisselerinin yaklaşık yüzde 3 oranında değer kaybettiği belirtiliyor.

Başbakan Giorgia Meloni, sosyal medyada yayınladığı mesajda şunları ifade etti: “General Claudio Graziano'nun ölüm haberiyle şok oldum. Hayatı boyunca kendisini silahlı kuvvetlere ve devlet kurumlarına adamış, onur getirmiş bir kamu görevlisi. profesyonelliğiyle aramızdan ayrılıyor. Şahsım ve hükümetim adına ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Konsey Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X hesabından yaptığı paylaşımda, Graziano'nun ölümüyle ilgili söyleyecek söz bulamadığını, kendisinin Avrupa'da görev yaparken İtalya'yı her zaman onurlandıran bir subay olduğunu belirtti. Birlik (AB) kurumları.

Ordunun önde gelen subaylarından biri olarak kabul edilen Graziano, daha önce Lübnan, Afganistan ve Irak'ta İtalyan ordusunun dahil olduğu çeşitli uluslararası görevlerde görev almıştı.

2011-2015 yılları arasında İtalyan Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Graziano, 2015-2018 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptı. Graziano, 2018-2022 yılları arasında AB Askeri Komitesi'nin başkanlığını yaptı.

Graziano, yolcu gemileri ve askeri gemiler üreten İtalyan devlet şirketi Fincantieri'nin 2022'den beri başkanlığını yapıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir