“Ordu'da dün metrekareye 186,7 kilogram yağış düştü”

Dün şiddetli yağışların ardından kentin birçok yerinde su baskını meydana gelirken, İkizce İlçesi'nin Fatih, Merkez, Kocaman, Beylerce, Kutluca, Bolluk ve Kurtköy mahallelerinde de heyelan meydana geldi.

İlçenin birçok yerinde hasar meydana gelse de mahalledeki birçok sokak da kapatıldı. Belediye ekipleri, selin zarar verdiği yerlerde çalışmalarını sürdürüyor.

Çay ilçesinde yaşayan Hatice Kocakoç, evinin önündeki menfeze düşerek su baskını altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri, Kocakoç'un cansız bedenini evinin 2 kilometre uzağında buldu.

“Ünye-İkizce karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı”

Ordu Valiliği, dün İkizce ilçesinde metrekareye 186,7 kilogram, Çaybaşı ilçesinde metrekareye 78,43 kilogram, Ünye ilçesinde ise metrekareye 89,8 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:


“Yağmurun ardından 112 acil çağrı merkezine 6 sel, 10 mahsur kalma ve 1 kayıp ihbarı yapıldı. İl'de Hatice Kocakoç isimli 83 yaşındaki vatandaşın evinin önündeki menfeze düştüğü bildirildi. Çaybaşı Çayır Mahallesi'nde sel suları altında kalırken, olay yerine AFAD, itfaiye, jandarma ve belediye ekiplerimiz geldi. Ayrıca kayıp şahsın cesedine ulaşıldı. İkizce karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı, belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Açılış çalışmaları “Yollarda, altyapı ve üst yapılarda hasarlar oluştu. Yağış ve sel nedeniyle oluşan zararların onarılması için ilgili kurum ve kuruluşlar çalışmalarını sürdürüyor. “

“615 kişi ve 259 iş makinesiyle sahadayız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son durumu paylaştı. Güler, paylaşımında şunları söyledi: “Yağmurların olumsuz etkilerini hafifletmek için 615 çalışanımız ve 259 iş makinesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ordu'da tüm kurumlarımızla vatandaşlarımıza destek oluyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir