Bodrum'da orman yangını çıktı

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık ormanlık alanında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Yangının yukarıdan söndürülmesi çalışmalarına 10 helikopter ve 8 uçak, 33 su tankeri, 16 su tankeri, 5 dozer, 271 personel, bazı sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda itfaiye ekibi destek veriyor.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını takip etti.

Kaymakam Çit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin yangına her türlü müdahaleyi yaptığını söyledi.

Çit, “Uzun süredir etrafı saran yangının kontrol altına alınması için çalışmalar yapılıyor. Yangının Pınarlıbelen ve Etrim mahallelerimize sıçramaması için çalışmalarımız sürüyor. Orman teşkilatımızın uçaklarının da ulaştığını gördük. Soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra jandarmamız yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme yapacak.” dedi.

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yangının çıktığı bölgedeki arazinin dik olması nedeniyle yerden müdahalenin zor olduğunu söyledi:

Mandalinci, “250'den fazla sorti ile yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. Bölge dağlık olduğundan ve rüzgar çok değişken yönlerden estiğinden yangın kontrolden çıkıp yeniden büyüme eğiliminde. Bir tanesini bile kaybetmemek için aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz. metrekare orman alanı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir