ABD Dışişleri Bakanı, sosyal medyanın “İsrail'in olup bitenleri yayınlamasını zorlaştırdığını” söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken ve Utah Cumhuriyetçi Senatörü Mitt Romney, McCain Enstitüsü'nün Arizona'da düzenlenen Sedona 2024 Forumu'nda konuştu.

Senatör Romney, Blinken'e İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana “varsayılanın aksine” halkla ilişkiler (PR) başarısı elde edemediğini söyledi ve Blinken'e bunun neden böyle olduğuna dair bir soru sordu.

Blinken, bu durumun değişen medya ortamından kaynaklandığını savundu ve şunları söyledi: “Elbette artık her milisaniyede yeni dürtü ve girdiler içeren bir bilgi akışı içindeyiz.” dedi.

İsrail için sosyal medyanın olayların haberleştirilmesinde “baskın hale geldiğini” söyleyen Blinken, şunları söyledi: “Bağlamın, hikayenin, gerçeklerin kaybolduğu, duygu ve etki görüntülerinin hakim olduğu bir sosyal medya ekosistemi var. ' bunu engelliyor ama aynı zamanda olup biteni aktarmayı da çok zorlaştırıyor.” ” yorumunu yaptı.

Romney ayrıca Blinken'in sözlerinin “TikTok'un kapatılmasına verilen yoğun desteğin nedenini açıkladığını” kaydetti ve TikTok'ta Filistinlilerden bahseden paylaşımların sayısının diğer sosyal medya platformlarına göre daha fazla olduğunu savundu.


ABD Senatosu TikTok yasağının önünü açan tasarıyı kabul etti

ABD Senatosu, TikTok'un devredilmesinin veya devredilmezse yasaklanmasının önünü açan tasarıyı kabul etmişti.

TikTok'un “ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısı yasalaşırsa ana ortak olan Çinli şirket ByteDance, platformu elden çıkarmak zorunda kalacak. Aksi takdirde TikTok'un ABD'deki internet uygulama mağazalarından 5 ay veya tamamen kaldırılması bekleniyor.

Tasarı yasalaşırsa TikTok'un ana şirketi ByteDance, büyük olasılıkla şirketin hamlesine ilişkin Washington ve Pekin'den gelen rakip taleplerin baskısıyla karşı karşıya kalacak.

Öte yandan TikTok sözcüsü, ABD'nin sosyal medya platformunu yasaklama girişiminin milyonlarca Amerikalının ifade özgürlüğü hakkını ihlal edeceği uyarısında bulunmuştu.

Çin hükümetinin ByteDance'in TikTok'u ABD'li bir alıcıya satmasına izin verip vermeyeceği belli olmasa da TikTok CEO'su Shou Zi Chew, satışın bir seçenek olmadığını ima etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir