ABD Hazine likiditesi 38,8 milyar dolar ile 2017'den bu yana en düşük seviyesinde

Borç limiti müzakerelerinin devam etmesiyle ABD Hazinesi'nin likidite seviyesi 38,8 milyar dolar ile 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

REKLAM

Borç limiti müzakerelerinin devam etmesiyle ABD Hazinesi'nin likidite seviyesi 38,8 milyar dolar ile 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Hazine, hazinenin nakit dengesine ilişkin verileri açıkladı.

ABD Hazinesi likiditesi bu nedenle Perşembe günü 38,8 milyar dolara düştü. Önceki gün bu oran 49,5 milyar dolardı.

Goldman Sachs ayrıca 19 Mayıs'ta ABD Hazine Bakanlığı'nın likidite seviyesinin 8 ve 9 Haziran'da 30 milyar doların altına düşeceğini tahmin etmişti. Bu durumun federal hükümetin yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetini olumsuz etkileyebileceği ileri sürüldü.

Borç limiti artırılmazsa Hazine 5 Haziran'dan itibaren likidite sıkıntısıyla karşı karşıya kalabilir

19 Ocak'ta ABD'nin borç limiti olan 31,4 trilyon dolara ulaşmış ve ABD Hazinesi bu limitin aşılmaması için olağanüstü önlemler almaya başlamıştı.

Hazine, bu olağanüstü önlemlerin Haziran ayı başında sona erebileceği konusunda uyarmıştı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugünkü borç limitiyle ilgili olarak ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'ye yazdığı mektupta, mevcut verilere göre Kongre'nin haziran ayına kadar borcun borç limitini artırmaması veya askıya almaması durumunda, 5 ile birlikte Hazine'nin kaynaklarının yükümlülüklerini yerine getirmekte yetersiz kalacağı tahmin edilmektedir.

Son tarih yaklaşırken bile Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında bütçe tavanının artırılmasına yönelik müzakerelerde ilerleme kaydedildi ancak henüz bir anlaşmaya varılamadı.

Başkan Joe Biden Cuma günkü son açıklamasında anlaşmanın “çok yakın” olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir