ABD, Küba'ya doğru yola çıkan Rus deniz filosuna karşı bölgeye savaş gemileri ve uçaklar gönderdi.

ABD Kuzey Komutanlığı'nın (NORTHCOM) Miami Herald gazetesine yaptığı açıklamaya göre, Rus filosunu izlemek üzere 3 muhrip ve 1 su altı keşif uçağı bölgeye konuşlandırıldı.

Açıklamada, ABD'nin Rus filosunun bölgedeki varlığı ve faaliyetlerinden endişe duymadığı, ancak yine de güney Florida kıyılarına yaklaşık 50 kilometre yaklaştığı için ABD savaş gemilerinin takip amacıyla konuşlandırılmasına izin verildiği belirtildi.

NORTHCOM, “Standart prosedürlere uygun olarak, Atlantik Okyanusu'ndan uluslararası sularda geçen Rus gemilerini aktif olarak izliyoruz. Rusya'nın bölgeye konuşlandırılması, ABD için doğrudan bir tehdit veya endişe oluşturmayan rutin denizcilik faaliyetlerinin bir parçası” dedi. ifade. . Söylendi.

Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan 6 Haziran tarihli açıklamada, Rusya'dan 3 gemi ve bir nükleer denizaltının başkent Havana limanını ziyaret edeceği bildirildi.

Küba ile Rusya Federasyonu arasındaki tarihi dostluğun altı çizilen açıklamada, şöyle denildi: “Gemilerin hiçbiri nükleer silah taşımıyor, dolayısıyla ülkemizde kalmaları bölge için bir tehdit oluşturmuyor. İşbirliği yaptığımız ülkelere bu tür ziyaretler Dostlar ve işbirliği tarihsel uygulamalardır.” Söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir