ABD, Ukrayna'ya 1,5 milyar dolar yeni yardım sağlayacak

Harris, İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı Nidwalden kantonundaki Bürgenstock kasabasındaki zirvede yaptığı konuşmada, ABD'nin Ukrayna'nın “adil ve kalıcı bir barışa” ulaşmasının yanı sıra enerji sektörü ve AB'nin durumu konusunda da tam destek sağlamaya kararlı olduğunu söyledi. Rusya ile devam eden savaştan etkilenen sivil halkın durumunun iyileştirilmesi için Ukrayna'ya en az 1,5 milyar dolar yardım sağlanacağını açıkladı.

Harris şunları söyledi: “Ulusların ittifaklarını seçme hakkı vardır. Devredilemez haklar vardır. Hükümetler korumalı ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmelidir. Tüm devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı ve vatandaşların sınırları değiştirilmemelidir. güç.” Dedi.

“Ukrayna halkını Rusya'nın acımasız saldırganlığına karşı kendilerini savunurken destekleme konusundaki kesin kararlılığımızı yeniden teyit etmek için buradayım.” Harris, Zelenskiy ile ikili görüşmesinde bu yöndeki desteğini yinelediğini kaydetti.

Enerji altyapısının güçlendirilmesine hizmet edecek

Harris şöyle devam etti:

“Rusya'nın saldırganlığı yalnızca Ukrayna halkının yaşamına ve özgürlüğüne yönelik bir saldırı değildir. Bu, yalnızca küresel gıda güvenliğine ve enerji kaynaklarına yönelik bir saldırı değildir. Rusya'nın saldırganlığı, aynı zamanda uluslararası norm ve normları ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın hükümlerini de ihlal etmektedir. ” Bu ilkelere bir saldırıdır.”

ABD'nin, Birleşmiş Milletler Tüzüğü ilkeleri ve Ukrayna halkının iradesi temelinde “adil ve kalıcı bir barış için” çalışmaya devam edeceğini belirten Harris, şöyle konuştu: “Bir saldırgan komşusunu işgal ettiğinde dünya karşılık vermezse , diğer saldırganlar şüphesiz cesaretlendirilecektir.” dedi.

Bu arada ABD Başkan Yardımcısının ofisinden verilen bilgide, Ukrayna'ya yapılacak 1,5 milyar dolarlık yardımın 500 milyon dolarının enerji yardımı olarak verileceği ve Rusya'nın son saldırılarında zarar gören ülkenin enerji altyapısının güçlendirilmesine ayrılacağı vurgulandı.

Brifingde, yardımın diğer kısmının milyonlarca Ukraynalının gıda, sağlık, barınma, su ve hijyen gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir