ABD'li üniversite öğrencileri Gazze'de açlık grevine başladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletindeki Princeton Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Filistin Dayanışma Kampı üyeleri, basına bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “İsrail Devleti'nin devam eden kuşatması altında acı çeken Gazze'deki milyonlarca Filistinliyle dayanışma amacıyla açlık grevi başlattık” denildi. İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler verilerine göre “en fazla sayıda insanın felaketle karşı karşıya olan Gazze'de olduğu” belirtilerek, “Ramazan ayında onlarca kişi ekmek yapmak ve oruç açmak için un gibi hayvan yemi kullanmak zorunda kaldı”. Söylendi.

Açıklamada, insanların açlıkla mücadele için ot bazlı yiyecekler hazırladığı ifade edilirken, İsrail Savunma Bakanı'nın 9 Ekim'de “Gazze Şeridi'ne gıda girişinin yasaklanacağını” açıklamasından bu yana 2 milyon Gazzeli için korkunç bir kıtlık yaratıldığı kaydedildi. yakıt ve elektrik.”

Açıklamada, Gazze'de “Filistinlilerle dayanışma amacıyla açlık grevinin başladığı” belirtilirken, öğrenciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli siyasi tutsakların 1968'den bu yana sürdürdüğü tuzlu su açlık grevi geleneğinin kendilerine ilham verdiğini söyledi.

Açıklamada, “Bu saldırı, ABD yönetiminin İsrail'e verdiği desteği geri çekme taleplerimizi karşılamayı reddetmesine bir yanıttır” denildi. değerlendirme yer aldı.


Amerikan üniversitelerinde Filistin'e destek protestoları

Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin'i destekleyen öğrenciler, okulun İsrail'in saldırılarını ve Gazze işgalini destekleyen şirketlere devam eden mali yatırımlarını protesto etmek için 16 Nisan'da kampüs bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Protestoların ikinci gününde müdür NYPD'den protestocuları dağıtmak için yardım istedi ve polis kampüse girerek 108 öğrenciyi tutukladı.

Columbia Üniversitesi olayı, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD üniversitelerinde Filistinli öğrencilere yönelik başlayan “ifade özgürlüğünün kısıtlanması” tartışmasını alevlendirirken, gözaltılara yanıt olarak yapılan öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de sıçradı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok büyük üniversitede Filistin'e destek veren öğrenci protestoları halen devam ediyor.

Polis son 2 haftada aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 2 binden fazla öğrenciyi gözaltına aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir